Mexicaans lijstje nr. 2 (door B en V)

Om in schoonheid te eindigen hier onze top 10 met toffe dingen tijdens onze reis naar Mexico.

1. ’s Avonds op het terras van onze casa genieten van een fris pintje en een potje scrabble. (waarbij V 18 van de 20 keer gewonnen heeft en waarvan 1 overwinning van B behaald werd dankzij het woordje “tikkeren” dat achteraf bekeken gewoon zelfs niet bestaat)

Eén van de vele Mexicaanse biertjes

2. Het mooiste stadje dat we bezochten was ongetwijfeld Guanajuato. Met zijn vele steegjes en gezellige pleintjes kan je er urenlang in verdwalen. Het zicht van aan de Mirador was gewoon verbluffend mooi.

B zeer gelukkig aan de mirador in Guanajuato

3. Eerst een lekker visje eten op het strand van San Blas en daarna de zon zien ondergaan in de Pacific. Wat moet een mens nog meer hebben …

B en Z dromen even weg bij een prachtige zonsondergang

4. Overal werden we wel eens tegengehouden of aangesproken omdat iemand Z eens over haar bolleke wilde wrijven of in de wangen wilde knijpen. Ze kreeg er vele complimentjes bij zoals: “qué linda, qué bonitos ojos, qué hermosa, coqueta, es como una reina, se parece a una muñeca, … ”

Zita veel succes bij Mexicaanse vrouwen

5. Een absoluut hoogtepunt was ons bezoek aan de ruines van Tula de Allende met zijn indrukwekkende beelden bovenop de tempel. Dat B boven en veilig beneden is geraakt was bovendien een wonder. En Z kon het niet laten de poep van een stenen krijger aan te raken.

De krijgers van Tula de Allende

6. Tweemaal werden we te water gelaten (naar Mexcaltitan en naar Janitzio) en Z bleek echte zeemansbenen te hebben. Ahoi !

Varen, varen over de baren. Varen, varen over de zee

7. De eerste verjaardag van Z, inclusief lokale attributen was een succes.

De enige echte en lang naar gezochte piñata

Z kan haar enthousiasme over de piñata moeilijk in toom houden

8. We hebben er ons hart een beetje verloren, het schone Patzcuaro, vol Indiaanse nostalgie. Alleen jammer dat we er maar 2 dagen konden blijven. Maar op die manier wel een reden om nog eens terug te keren.

V doet ochtendgymnastiek voor lokaal kerkje in Patzcuaro

9. Plonsen met Z in het zwembad van onze casa in San Blas was heerlijk. En wie had gedacht dat ook Z een echt waterkieken bleek te zijn.

Waar zit nu het stopje van die zwemband?

10. Maar het mooiste van allemaal was dat we met ons gezinnetje veel tijd samen mochten doorbrengen en genieten van een heel leuk land en van elkaar!

Gelukkig met z'n drietjes!

 Vorige

Volgende

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s