We zijn er geraakt

Mexico, Merida, 7 februari 2009

Het is dan toch gelukt. Na een gezellig etmaal in de lucht= Veerle 10 uur in slaap en ikzelve 2 films, een boek en een  berg vliegtuigkost achter de kiezen, zijn we fris en monter geland in Cancun. Een uur later zaten we in onze gehuurde Chevrolet, weliswaar zonder nummerplaat of boorddocumenten maar ze hebben ons hier verzekerd dat dat helemaal normaal is dus dat zit wel snor. V nam kordaat het stuur en met zo’n automatiek is dat toch geen sinecure. Gezwind en vastberaden stuurde zij het vehikel doorheen de Mexicaanse chaos, enkel lof dus voor de vrouwelijke stuurkunst. Wel per ongeluk Cancun by night binnengereden hoewel we regelrecht naar Valladolid wilden rijden. Een ware orgie van megagrote all ins vol neon, ergens tussen de decadentie van Las Vegas en de hel van Benidorm in.

 

Valladolid is best gezellig, we heben een paar cenotes bezocht, de ondergrondse waterpoelen vol visjes waar de streek voor bekend is en vervolgens zijn we linea recta naar Chitzen Itza getuft, het mecca van Maya’s en Tolteken.

De stad staat al leeg sinds de 11de eeuw, dus voor 1 keer treft de Spanjolen geen schuld. Heel mooi allemaal.

Nu zitten we in Merida, heel koloniaal en charmant in Casa Mexillo, een prachtig hotelletje dat er uitziet als een surrealistisch doolhof. Met dank aan Peggy en Johan, ere wie ere toekomt.  (http://casamexilio.com/)

Onze mobieltjes doen het hier niet dus alle pogingen om ons te bellen zijn ijdel en futiel. Morgen gaan we hier wat rondstruinen en naar ik mag verhopen ook hier en daar op een terrasje belanden, om te mijmeren bij een aperitiefje over het diepere zieleleven van onze Mexicaanse medemens. Er is een plaats en tijd voor alles.

Dit bericht werd geplaatst in Centraal-Amerika 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s