Over Zorro, slapende dorpjes en de gazet

El Salvador, Suchitoto, 3 maart 2009

Ondertussen zijn we veilig en wel aanbeland in El Salvador. Het land werd berucht omwille van zijn burgeroorlog, gangleden met tattoos op hun gezichten (de Mara Salvatrucha), pickpockets, aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Maar de enige bedreiging die wij tot nu toe ondervonden hebben, was TV El Salvador die ons tijdens het ontbijt deze ochtend prompt overviel voor een interview over het

toerisme hier in Suchitoto, (het  debuut van Bert volgt vanavond vermoedelijk op TV Suchototo).

Dit stadje vormt het perfecte decor voor een spaghettiewestern, slapende, schurftige honden op straat, af en toe passeert een Latino cowboy te paard, lage kleurrijke huisjes, straten vol kinderkopjes en de soundtrack van de film Zorro op het marktpleintje. Dit alles in een woest landschap met uitzicht op een prachtig meer (Lago de Suchitlan).

Van de vele bezienswaardigheden in het dorp bleken de 2 watervallen droog te staan, de lokale kerk gesloten wegens restauratie.

En enkel het met Belgisch ontwikkelingsgeld gesponserde restaurant aan het meer bleek te functioneren. We vullen onze dagen dus met lazy wandelingetjes, afgewisseld met een terrasje hier en daar. Ook hebben we er ons op toegelegd om dagelijks de krant, El diario de El Salvador, diagonaal door te lezen (niveau Gazet van Antwerpen meets Belang van Limburg). Die informeert ons over het reilen en zeilen van dit kleine landje met haar nakende presidentsverkiezingen op 15 maart. Het wereldnieuws neemt welgeteld 1 pagina in beslag en concentreert zich dan nog vooral op bijvoorbeeld de drugtraffiek in Colombia en de voetbaluitslagen van FC Honduras tegen AC San Salvador. Maar op deze manier zijn we weer helemaal mee en hebben we ook een onderwerp om een gesprek aan te knopen met de lokale inboorlingen. Hoewel we gemerkt hebben dat een simpel “buenas” of “que le vaya bien” ook al volstaat. Het is hier dus heerlijk vertoeven in dit verrassend aangename land!

Dit bericht werd geplaatst in Centraal-Amerika 2009. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s