Kerst valt vroeg dit jaar (door V)

Iemand kerstballen?

Vergeet de kerstmarkt van Keulen of Aken. Guadalajara is the place to be voor vroege kerstinkopen ! In de schaduw van de Templo de Señor José de Gracia en enkele palmbomen konden we genieten van alle mogelijke kerstkitch. Je kan het je zo gek niet voorstellen.  Kleurige ballen in alle maten en gewichten, rijen vol porseleinen Maria’s en Jozeffen, plastieken of echte kerstbomen, kerstbomen met nepsneeuw, roze strikken, groene strikken, blauwe strikken, kerstmutsen, kersthandschoenen (Joost mag weten wat ze er in dit klimaar mee aanvangen?!), rekken vol met alles soorten Jezekes, kerststallen, noem maar op. Enkel de glühwein ontbrak.

Enfin, wij vonden het bijzonder bevreemdend om bij 30 graden in een tropisch land zo ondergedompeld te worden in de kitch en dit mooie kerstgevoel willen we even met jullie delen.

Hou bij volgende slideshow vooral dit deuntje in gedachten: “Dashing trough the snow, in a one horse open sleigh, over the fields we go, laughing all the way, bells on bob-tail ring enz ….”

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dit bericht werd geplaatst in Mexico 2011. Bookmark de permalink .

6 reacties op Kerst valt vroeg dit jaar (door V)

 1. sabien zegt:

  Ziewel dat je kindjes kan kopen op de markt…
  Leuk om al die kleurtjes te zien.
  Gewoon eventjes genieten…

  Like

 2. Jan zegt:

  Ze hebben daar geen goede Sint zeker ? Hier is die goede man ook al ingehaald door de winterkoning. De winkels zijn in volle overdrive aan het overschakelen van Spanje naar het hoge Noorden.. gewoon elk jaar vroeger en vroeger…..

  Het doet me denken aan die keer dat ik in Beijing was eind november en je nergens kon binnenkomen zonder dat het obligate “jingle bells” op de achtergrond speelde …
  Nog bizarrer was de chinese “Santa Claus” die aan de ingang van het hotel met een “very fake” witte baard je “ho-ho-ho merry X-mas” toewenste.
  Enfin daar was de temperatuur tenminste wel in lijn met de kerst-sfeer 🙂

  Greetz, Jan.

  Like

  • Oh jee, maar goed dat ze hier geen Sinterklaas hebben, Allerheiligen is hier nog maar net verteerd en overal wensen ze je nu al een zalige Kerst en een fijn jaaruiteinde.
   We hebben wel even een opblaasbaar Kerstrendier overwogen voor Z, maar die paste niet meer in de valies 😉
   Groeten, V

   Like

 3. Offermans zegt:

  Dag Veerle, Bert en Zita! Fijn dat we jullie kunnen volgen, jullie zijn ook bofkonten! Hier in Belgie gaat alles mis en de inflatie doet haar werk? De Croo zorgde voor strubbles en de andere politikers ook voor inflatie! Geniet van je reis. Hier is het de harde realiteit, groetjes van Koen, mo Isis en kids

  Like

  • Hallo Monique en co, we missen blijkbaar niets daar in België. Misschien moeten we maar overwegen hier in Mexico te blijven. MWe kunnen misschien asiel vragen 😉 Heel veel lieve groeten aan de hele bende!
   B,V en Z

   Like

   • Roos zegt:

    ik vrees alleen dat je daar als asielzoeker niet zoveel luxe zal hebben als in België, haha…maar ik, die me zo erger aan die vroege Kerst in Paradisio (en overal trouwens) ben blij dat het op een ander precies nie veel beter is, haha…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s