Bogota (door B)

Plaza Bolivar

Het was een stevig eind karren van Brussel naar Bogota over Frankfurt, zeker met een wakkere peuter die wenst instant geëntertained te worden.  Maar alla, het leed is vlug vergeten eens we geland zijn. We zitten in de Candelaria oftwel de oude en tevens studentenwijk van Bogota. Veel cafeetjes, drukke pleintjes en min of meer verwaarloosde huisjes in koloniale stijl. Het heeft wel iets, zou s’ nachts wel niet zo veilig zijn maar dan liggen wij braaf in dromenland.

Candelaria wijk in Bogota heeft kleurrijke geveltjes

Voor wie wie van dikkerds houdt is het museo Botero een aanrader. Dikke heertjes en vrouwtjes in felle kleurtjes, heel vrolijk, zelfs de huisjes en de fruitschalen zien er dik uit in de wereld van Botero. Er hangt ook een echte Delvaux , warempel een stukje thuis weg van huis.

Het nationaal politiemuseum, incluis wassen Pablo Escobar met kogelgaten en uitleg over hoe ze hem uiteindelijk hebben te grazen genomen, slaan we over en ruilen we in voor een Colombiaans koffietje op een van de schaarse terrasjes.

 

 

 

De mix van oud en nieuw met de uitlopers van de Andes op de achtergrond en een wat ijl gevoel door de hoogte heeft wel iets.  Ook het museo de oro (u merkt dat wij hier heel cultureel bezig zijn) is zeer de moeite waard.

Veeeeeel goud in het Museo de Oro

Niet voor niets dachten de Spanjolen dat ze hier in El Dorado waren beland. Legende die is in de hand gewerkt door de lokale gewoonte van de Muisco om als inwijdingsitueel jaarlijks puur gouden kunstwerkjes in het nabije meer van Guatavita te dumpen. Heel mooi en heel verfijnd ziet dat er allemaal uit.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dit bericht werd geplaatst in Colombia. Bookmark de permalink .

6 reacties op Bogota (door B)

 1. Jean Paul Peters zegt:

  de “wakkere peuter” voor zo’n schilderij van Botero vraagt zich allicht af of dit museum gersponsord wordt door de Weightwatchers!!!
  En is die wakkere peuter (inclusief de ouders) niet vlug buiten adem op zulke hoogte (ik dacht zo’n 2.600m boven de zeespiegel)???
  Een heerlijke reis toegewenst!
  De Turkse nonkel (sedert vannacht terug in Kusadasi… net op tijd weg van de koude golf)

  Like

  • Hallo Jean-Paul, we hadden eerder last van jetlag dan van de hoogte. Hoewel we toch ook stonden te puffen en te hijgen na een verdieping trapjes te hebben gedaan. Ondertussen zijn we alweer enkele 100den meters afgezakt naar het mooie Villa de Leyva, waar ooit nog de serie Zorro werd opgenomen naar het schijnt.
   Veel groeten

   Like

 2. Roos zegt:

  mmm, dat ziet er daar niet slecht uit, alleen al die blauwe lucht bijt in mijn been! Hoe warm is het daar? hier ijs-ijskoud, brrr…vriest de pannen van het dak en ik hou daar absoluut niet van!!!!Veel plezier daar en laat jullie maar op tijd horen en zien met wat warme fotookes, om ons hier in Siberië een beetje op te warmen, haha…

  Like

 3. Dag Buurman, buurvrouw en dochter, het is hier voor het ogenblik (vandaag) aan ’t sneeuwen 1200km file in Belgenland. De tuin ligt vol met sneeuw. De overbuur zijn wagen is weg (joepie).
  Geniet maar van het warme weer ginderver ik hou jullie kasteel wel in de gaten.
  Veel plezier, beste groeten

  Like

  • Hallo Michel, met al die sneeuw zullen de treinen ook wel niet erg stipt geweest zijn (is het ooit anders?). Hier is het heerlijk t-shirt-weer. We zijn blijkbaar net op tijd vertrokken. Jammer dat je onze auto-sleutel niet hebt, anders konden we lekker 2 maanden lang zijn plaatsje blokkeren.
   Heel veel groeten, ook aan Annie

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s