Villa de Leyva oh la la (door V)

Ondertussen zijn we aanbeland in het prachtige Villa de Leyva, een pittoresk Unesco werelderfgoed-dorpje 250 km ten noorden van Bogota. Om te bekomen van een dolle rit naar daar (we huurden een privé-minibusje om de agressieve rijstijl van de Colombiaanse buschauffeurs te vermijden … geen goed idee) beloonden we onszelf voor de eerste keer met een avondje op restaurant. Met Z diep in slaap in de buggy konden we dan ook genieten van zalm in mango-saus met zicht op het centrale plein:

Mooi pleintje (of zeg maar plein) in het centrum van Villa de Leyva

Het belangrijkste dat er over Villa de Leyva te zeggen valt, is dat het één en al koloniale charme en cobblestones is.  Heerlijk om wat rond te slenteren en te genieten van een terrasje hier en daar. Ook Z is duidelijk onder de indruk van het dorpje en doet niets liever dan de uitdaging aan te gaan om haar evenwicht te bewaren op al die kinderkopjes (aan het handje weliswaar, wat het voor de ouders extra vermoeiend maakt, vandaar die terrasjes zie boven).

Z en cobblestones, een vermoeiende combinatie.


Verder heeft Villa de Leyva en haar omgeving nog wel het één en ander te bieden, zoals daar zijn:

– een enorm fossiel van een Kronosaurus, soort van oversized krokodil van 120 miljoen jaar oud

Een handtas zal het nooit meer worden

– een 16de eeuws klooster Ecce Homo met mooie binnentuin

Convento Ecce Homo

– een astronomisch observatorium van de Muisca-Indianen met, ik kan er ook niet aan doen, gigantische fallussen.

B en Z beiden onder de indruk van enorme fallus

– veel slapende honden

Slapende honden bijten niet

Vandaag brachten we nog een bezoek aan enkele wijngaarden, maar gezien mijn toestand kan ik over de kwaliteit van de wijn hier hoegenaamd niets zeggen. Lijkt meer iets voor B, later meer daarover dus.

Dit bericht werd geplaatst in Colombia en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op Villa de Leyva oh la la (door V)

  1. Marien zegt:

    Waaaaaw…. Dat ziet er daar super gezellig uit!!! Zita amuseert zich blijkbaar ook prima met de cobblestones 😉 Geniet maar met volle teugen van jullie zalig reisje!
    Groetjes van een stiekem toch beetje jaloers nichtje 😉

    Like

  2. Ilse De Bondt zegt:

    Wat prachtig daar zeg; dat geeft natuurlijk zin om hier de hele boel te sluiten en ook op stap te gaan. Geniet er nog maar van met volle teugen. Zo te zien met Zita toch ook alles ok. Ik ga proberen het wat op te volgen. Want ben verder niet vertrouwd met van die blog toestanden. Maar ga mijn best doen. Het veel groetjes vanwege Ilse en team. Ook voor Zita een dikke knuffel.

    Like

    • Hallo Ilse, Zita stuurt dikke knuffels terug aan iedereen van het Klimmertje. Ze begint sinds gisteren een brabbeltaaltje uit te slaan. Alsof ze ons vanalles wil zeggen, heel grappig. We oefenen vlijtig met stappen, maar aan het handje. Alleen durft ze nog niet. Wij genieten met volle teugen. Het is heerlijk om samen tijd door te brengen in dit prachtige land.
      Heel veel groeten !!

      Like

  3. Roos zegt:

    Veerle, mis ik iets? gezien je toestand kan je geen wijn proeven??????
    en dat je van wat sneeuw houdt is wel gemakkelijk gezegd hoor als je een maand in de lente zit en wij hier vaneen rammelen van de kou, haha!!!!
    Hou jullie daar goed en hou ons op de hoogte hé, dank zij de berichten en foto’s kunnen we wat mee genieten van het land en van de WARMTE !!!! Groetjes, Roos

    Like

    • Je hebt gelijk. Sneeuw of tropische temperaturen, de keuze is snel gemaakt. Morgen vliegen we immers naar Cartagena aan de Caraïbische kust. Het contrast met België kan niet groter op dit moment.
      We gaan er genieten van de zon, de zee en lekker eten en cocktails (inderdaad, die van mij non-alcoholisch, daar hoef ik geen tekeningetje bij te maken zeker 🙂 )
      Vele groeten aan Carolina en de rest

      Like

  4. haeldermans miet zegt:

    er is een voordeel aan het handje lopen,het hoedje blijft netjes op het hoofd.
    hier schijnt ook de zon maar ze kan niet harder dan -9 overdag en de maan schijnt volgende nacht -19 door de bomen.
    raad mijn gedachten,joepie over vier weken!!!!!!
    dikke kussen Miet

    Like

    • Brrr, we kunnen het ons haast niet voorstellen. Morgen trekken we naar Cartagena, aan de Caraïbische kust met temperaturen rond de 30 graden. Hmmm, heerlijk, met een grote cocktail op een terras met zicht op zee, terwijl een kreeftje ligt te garen in de oven. Klinkt dat bekend in de oren?

      Like

  5. Rosalinda zegt:

    wauw wauw!!! Veerle nu kan ik niet wachten om naar COLOMBIA te gaan!! HAHAH ik word gek :D. Y ya sabes he divierten se mucho alla, y muchas videos y de todo porque queremos ver todo sommos muy curiosos jajajajaja hahaah 😀 xxx

    Like

    • Hola Rosalinda, que país estupendo! Seguramente tienes que visitarlo, valga la pena! Manana nos vamos a linda Cartagena. Estamos muy curiosos, pero parece que es la ciudad la mas bonita de las Americas. Saludos a todo los amigos a DVZ.
      Un gran beso
      Veerle

      Like

  6. Wendy Uyttendaele zegt:

    Dag Veerle, Bert en Zita en kleine reizig(st)er in spe,

    Met veel plezier lees ik opnieuw de reisverhalen en bekijk ik jullie foto’s. Zita lijkt het ook erg naar haar zin te hebben. Geniet alvast met volle teugen van jullie vakantie. hier is de vrieskou voorbij en de sneeuw gesmolten. Een miezerig typisch Belgisch weertje teistert nu onze dagen. Dus stuur misschien wat van de zon naar ons.
    Ik kijk uit naar de volgende etappe en zal proberen up-to-date te blijven:-). Amuseer jullie en wees voorzichtig

    Veel liefs en dikke knuffel
    Wendy

    Like

    • Hallo Wendy, aan dat miezerig Belgisch weer zijn we gelukkig ontsnapt. in een volgende post sturen we foto’s van Cartagena met véééééél zon, misschien kan jullie dat wat warm maken.
      Het is volop genieten van mooi Colombia en van elkaar. Zita doet dat super goed, ze heeft het reizen in haar genen hè 😉
      Doe heel veel groeten aan iedereen daar
      Veel liefs
      Veerle

      Like

Plaats een reactie