Over mosselwijn en leve het vliegtuig (door B)

Het is alweer een tijdje geleden dat we nog iets hebben gepost, dit is integraal te wijten aan de slechte invloed van P en J die ons tot Bucaramanga hebben vereerd met hun gewaardeerd gezelschap en met wie we menig glas hebben geheven op diverse tropische terrasjes.

Het moge u verbazen dat zelfs Colombia zijn wijngaarden heeft, ze produceren blijkbaar toch meer dan  wit poeder, een bezoek aan een paar wijnboeren was dus aan de orde. Hieronder ziet u het professionele proefpanel in actie, ik deed maar alsof want ik ken er niets van. V onthield zich wegens in blijde verwachting.

De algemene conclusie na uitgebreid overleg was dat Colombianen een heel sympathiek volkje zijn maar dat  je hier maar beter pintjes drinkt want de wijn is algemeen van het soort waarmee in de heimat de mosselen worden gehydrateerd.

Z kijkt aandachtig toe bij het bottelapparaatje

Cabernet in Colombia

Het landschap is hier behoorlijk woest en de dorpjes nog heel authentiek en fotogeniek. Dat woest slaat al evenzeer op de rijstijl van de buschauffeurs die ons menig keer keer de haren ten berge deden rijzen terwijl ze hun superieure rijstijl demonstreren bij het blind inhalen in haarspeldbochten. V pleitte uitgebreid  voor een snel en vooral veilig vervoermiddel wat ons bij een prachtig tweemotorig schroefvliegtuig bracht dat ons vanochtend als de wiedeweerga en na menige luchtzak en prachtig zicht over de canyons in een uurtje terugbracht van Bucaramanga (een naam voor een film) naar Bogota. Morgen vliegen we naar Cartagena. Liefde in tijden van cholera, we zijn benieuwd…

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dit bericht werd geplaatst in Colombia en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op Over mosselwijn en leve het vliegtuig (door B)

 1. Roos zegt:

  Veerle, vooreerst een dikke proficiat hoor voor jullie beiden!!!!!geniet dubbel van jullie reis want met 2 bengels wordt het alweer een stukje moeilijker!!!! Maar wat ben ik jaloers!!!! vooral van de temperaturen!!!! Ik ben deze morgen thuisgekomen om 7 uur, ik doe nu vaste nachtdienst, het was
  -11 !!!!! dat is echt nie meer te doen, ik ga een klacht indienen, als ik dan jullie verhalen lees, awel ja, dan ben ik jaloers, hahaha…zou zo graag ruilen maar er zit mij niks anders op dan in mijn warm beddeke te kruipen en te slapen want ik moet volgende nacht weer gaan werken….maar bij deze vriestemperaturen kan je maar beter ofwel overdag slapen ofwel naar Colombia vertrekken!!!!! Tot hoors hé en prijs jullie gelukkig in dat warme land!!!!!

  Like

  • Hallo Roos, dat zal wel zijn dat we ons gelukkig prijzen. En nu genieten we extra, want inderdaad met twee baby’s zal het de eerste jaren bij Europa blijven. Deze ochtend in Bogota was het ook maar een frisse 10 graden. Vandaar dat we straks naar tropischere oorden trekken. We zullen veel foto’s sturen om jullie daar in België virtueel wat te verwarmen.
   En veel courage met die nachten, pfff, dat lijkt me loodzwaar.
   Veel groeten!

   Like

 2. haeldermans miet zegt:

  hallo ,
  zal maar niet over het weer jammeren, wanneer zou ik anders mijn mooie sjaals aan doen die ik in Mexico heb gekocht.
  is het bier zo lekker als een Bocholter pintje?
  kusjes Miet

  Like

 3. Leentje zegt:

  Amaai v. En p., ik moet jullie moed met de vliegtuigen bewonderen! Chapeau! Geniet er nog van, en laat ons maar met jullie schrijfsels meedromen…
  Liefs

  Like

  • Geen idee hoe ik er weer ben ingestapt . Misschien omdat bij de boeking stond dat we zouden vliegen met een Airbus … niets was minder waar. J en P hebben trouwens de “veilige” landroute genomen en zijn op een bus gestapt om vervolgens 10u te karren naar Santa Marta aan de kust.
   Wij vertrekken zo meteen met wat ik hoop een Boeing zal zijn naar het schone Cartagena, alwaar P en J ons morgen zullen vervoegen.
   Veel liefs

   Like

 4. P en J zegt:

  P en J inderdaad na tien en een half uur karren (over 500 km) en drie fims later (Salt, Colombiana en nog een andere testosterontienerfilm) gearriveerd in het bloedhete en vochtige Santa Marta. Ondanks alles toch liever dat dan een schroefvliegtuigje van bedenkelijke kwaliteit (P, niet J)…. We gaan hier de charmante sterfplek van Bolivar bezoeken, vis eten en checken wanneer we morgen een busje naar Cartagena kunnen nemen. We mailen vanavond nog wanneer we verwachten aan te komen in Cartagena. Veilige vlucht!! P ende J

  Like

 5. Jan zegt:

  seg … zij de gelle al in CUENCA geweest ? of heb je ervaring met iemand die daar al gepasseerd is ?
  Jan & Marleen.

  Like

  • Hallo Jan en Marleen, Cuenca ligt tussen Cartagena en Medellin, een stuk dat wij per vliegtuig gaan overbruggen (om de 13-uur durende busreis te vermijden). Waarom? Is het daar ongelooflijk mooi of is er daar een lokale drank te koop die we niet mogen missen?
   Groeten

   Like

 6. P en J zegt:

  hallo daar op het dakterras!
  Wij zullen hier rond elf uur des ochtends vertrekken, is normaal gezien een vier en een half uur durende busreis dus schatten we daar tussen vier en acht uur des avonds toe te komen…Hopelijk heeft LAN intussen voor het tentje van Z gezorgd.Yummie , gin tonics, double shot please..
  P ende J

  Like

 7. Jan zegt:

  Hoi Vé, of er iets is dat jullie daar niet mogen missen weet ik niet. Maar Marleen heeft gisteren de vraag gekregen om daar te gaan spreken op een congres rond “heritige” en monumentenwacht.
  3e week van maart (dan zijn jullie nog ginder dacht ik 🙂
  Ikzelf moet dan normaal voor werk naar Istanbul maar ben aan het kijken of ik toch niet mee kan naar Cuenca. Moelijkheid is vooral een oplossing voor Tom vinden en vanalles en nog wat verplaatsen….

  Like

  • Amai, wat een bestemming om op congres te gaan! Weet niet of Cuenca op zich erg mooi is, maar wat we tot nu toe van Colombia hebben gezien is prachtig! Mammie en Miet komen van 5 tot en met 26 maart naar hier. Ik denk dat we de 3de week van maart ergens rond Medellin of de zona cafetera zullen zitten. Ik vermoed een half uurtje vliegen van Cuenca.
   Groeten vanuit een zwoel, zeg maar heet Cartagena

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s