Cartagena (door B)

Mooie geveltjes Cartagena

We hebben vijf dagen doorgebracht in warm (heel warm) en broeierig Cartagena de Indias. Het achtervoegsel was eerder onterecht, want de Spanjaarden die de stad in 1533 stichtten, hadden zich iet of wat van continent vergist. Of dat door overmatige consumptie van Caraïbische rum kwam is niet duidelijk. Vaak werd Cartagena belegerd door piraten, waaronder de illustere Francis Drake, maar het waren de Spanjaarden zelf die begin 19de eeuw, tijdens de opstand tegen de koloniale overheersing, het meeste schade aanrichtten. Het oude hart van Cartagena is een labyrint van kleurrijke straatjes verdeeld in het chique Boca Grande en het meer volkse Getsemani.  In dat laatste schalt de salsa overal uit de open deuren, speelt het leven zich af op straat en zie je zwarte bomma’s in hun schommelstoel voor de ramen.

Z genoot er nog het meest van om de duiven op stang te jagen op het pleintje voor het Convento.

Z ziet het helemaal zitten tussen de duiven

Ook boeiend was een bezoekje aan het museum van de Heilige Inquisitie op de plek waar die olijkerds hun Hooggerechshof hadden. Menig handig instrument om de waarheid aan het licht te brengen staat er tentoongesteld.

wat een mens al niet doet onder slechte invloed

Handig toestelletje om het geheugen op te frissen

Een wandelingetje over de oude vestingsmuren levert prachtige vergezichten.

op de wallen

De inwendige mens wenst graag kennis te maken met de lokale specialiteit en dus lieten we ons door de huishoudster van ons appartement vergasten op Caraibische vissoep.

Caraïbische vissoep op lokale wijze

We begrijpen dat u dit overheerlijke gerecht ook graag zelf eens wil proberen, daarom alhier het enige echte recept:

Neem drie verse vissen in hun geheel en hak die overlangs in twee, laat borrelen in een sopje van Cocosmelk aangelengd met verse Yucca, een halve Ñaime, aji dulce, look, rode ui, koriander en cebollin. Wanneer de ogen van de vissen glazig worden en je droef aanstaren is het klaar.  Smullen maar…

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dit bericht werd geplaatst in Colombia en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op Cartagena (door B)

 1. Jean Paul Peters zegt:

  Die vissoep ziet er heerlijk uit en bedankt voor de receptenruil. Kunnen jullie een beetje verse Yucca, Naime, aji dulce en cebollin meebrengen, dat vind ik hier nu net niet op de markt (of hebben jullie suggesties voor substituten)???
  Een duifje hoeft niet te vangen, die hebben we hier ook!

  Like

 2. Jean Paul Peters zegt:

  Oh ja, en een echt goed recept voor “hoofdkaas” heb ik hier ook niet, dus laat Bertie’s hoofd er maar op zitten!

  Like

 3. Jan zegt:

  Cartagena ziet er echt wel mooi uit op de foto’s. En die vis … hmmm een mix van Caraibisch en oosters zo lijkt me … kan niet anders dan lekker zijn. Hoe verteert Z al die delicatessen ?
  Btw Wouter heeft zijn punten al = onderscheiding… Simon volgt volgende week… we houden jullie op de hoogte.

  Like

  • Volgende keer dat jullie bij ons langskomen, zullen we hem eens bereiden, maar vergeef ons als we zelf niet mee zullen eten 🙂
   Dikke proficiat aan Wouter. Benieuwd naar punten van Simon, we houden de duimen gekruist. Hoe zit het trouwens met dat congres in Colombia?

   Like

 4. charlotte zegt:

  Hallo,

  De foto’s zijn weer super! Ik vond het vissoepje er lekker uitzien, tot ik het recept las, en dan vooral van die droevige oogjes die je aanstaren 🙂
  Zita ziet er heel content uit 🙂
  K was benieuwd om je buikje te zien, maar de foto’s verhullen niets van je buik 🙂
  Vele groetjes!
  x

  Like

  • Tja, Caraïbische vissoep, kan best lekker zijn, maar die van ons was dat zeker niet. En als je dan af en toe ook nog eens een vissenoog tegenkomt, is je goesting helemaal over.
   Buikje groeit gestaag, zal op de komende foto’s wel te zien zijn 🙂
   Groeten!

   Like

 5. vera claerbout zegt:

  We kunnen bijna niet meer wachten. Het wordt hoe lange hoe mooier!

  Like

 6. haeldermans miet zegt:

  misschien de cartagenen eens lekkere boggetse kook leren bakken zonder ogen maar lekkere harsen spek.
  een kwestie van culinaire cultuurruil.
  er liggen al een paar hoopjes (kleren) naast het koffer,we zijn goe bezig.
  kusjes Miet

  Like

 7. Roos zegt:

  Veerle en Bert, door Oilsjt Carnaval ben ik een beetje achterop geraakt…Oilsjt was efkes belangrijker dan Colombia…hahaha…buikje begint inderdaad goed te groeien hé…jullie hebben het daar precies heel goed …heel tof!!!!weet je, vooral die stralend blauwe lucht op de foto’s valt me op!!!! we mochten nu mè Oilsjt Carnaval ook nie klagen maar ik zou da toch graag ne keer vieren onder zo’n stralend blauwe lucht!!!! Hoe lang blijven jullie nog weg? want jullie lijken wel al een eeuwigheid weg, hahaha…veel groetjes!!!

  Like

  • Hoi Roos,
   Van Carnaval kennen ze hier ook wel wat, misschien een reistip voor volgend jaar…We zijn nog weg tot eind maart, dus nog niet halfweg, een zalige gedachte….Vele groetjes uit de Valle De Cocora, tussen de palmbomen, de kolibri’s en een fris pintje op tijd.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s