Onderweg (door V)

Onderweg naar Manizales, vermoeiend maar mooi

Soms is het niet enkel de bestemming, maar ook “de weg naar” die het reizen de moeite waard maakt.  Zo was het in het bijzonder voor de weg van Medellin naar Manizales, een bijna 5-uur durende busreis doorheen het Colombiaanse landschap.

We waren er helemaal klaar voor. Z nog niet wetende wat er boven haar hoofd hing zag het helemaal zitten:

5 uur met de bus? Laat maar komen!

Alsook  J en P:

Is het nog ver?

Om het publiek niet te vervelen, werd er onderweg gezorgd voor wat entertainment in de vorm van een populaire Colombiaanse  muziek-show.  Voor de echte fans:

De betere schlager-show

Gelukkig was het uitzicht onderweg zo spectaculair mooi dat de muziek ( hoewel zeer luid )  naar de achtergrond verdreven werd.

Mooi - mooier - mooist

Prachtig uitzicht vanuit de bus

Via slingerende baantjes reden we over bruggen, door valleien, omhoog en terug omlaag, langs rivieren, over richels, door kleine dorpjes of doorheen woeste landschappen, … .  Sommigen onder ons (en ik zal geen namen noemen) moesten al dat moois missen wegens schoonheidsslaapje.

Zzzzzz

Bus slingert vrolijk door Colombiaanse landschap

Geen aanrader echter voor wie snel wagenziek wordt.  De eerste 2 uren werden we echt gehutseklutst.  Daarna volgden we een tijdlang een  rivier en ging het traject een ietsiepietsie minder slalom-gewijs.

We volgen woeste rivier

Alleszins, om een lang verhaal kort te maken.  Na nog een heel slechte film:

Slechte film

Een 4-uurtje:

Een snack onderweg gaat er altijd in

En een eindeloze reeks van dergelijke verkeersbordjes verder:

Teveel van deze bordjes = reisziekte

Arriveren we eindelijk in Manizales, en een korte taxi-rit verder op onze prachtige Hacienda waar we van op ons terras kunnen genieten van volgend uitzicht:

A room with a view

Blijkt dat die dag zowel reisweg als bestemming hoogtepunten waren. We are truly the lucky ones!

Dit bericht werd geplaatst in Colombia en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Onderweg (door V)

 1. Roos zegt:

  Amaai Veerle, inderdaad, voor die room with a view kunt ge zelfs 10u reisweg afleggen hé!!!!Wat prachtig!en Zita heeft het daar precies ook naar haar zin!!!! Veel plezier nog en om mezelf wat te troosten…’t is hier vandaag ook een stralend mooie dag, net lente…nu nog ietske warmer er we zijn er, haha…

  Like

 2. Marien zegt:

  Schitterende foto’s, het ziet er daar fantastisch uit !!! De prachtige zichten maken zo’n lange busreis natuurlijk een heeeeeel stukje aangenamer… En dan die ‘room with a view’, das pas genieten, in 1 woord: WAAAAW 😉

  Like

 3. Ilse De Bondt zegt:

  Beste Bert, Veerle en Zitatje,

  Jullie hebben het er nog steeds naar je zin aan de beelden te zien.
  Wat prachtige landschappen zeg. Blijkbaar echt de moeite waard.
  Ook Zita ziet er nog steeds stralend uit. Dit spreekt ons ook wel aan.
  Geniet er nog maar wat van.
  Heel veel groetjes vanwege Ilse en de collega’s, ook een dikke knuffel aan Zitatje.

  Like

  • Hallo Ilse, genieten doen we zeker. En Zita is helemaal in haar nopjes. Ze stapt nu eindelijk alleen, wel maar 10 pasjes of zo en zoekt dan een “veilige zone” op en ze zegt ook al haar eerste woordjes. Jullie gaan verschieten als ze in april terug in de crèche zal komen. Doe iedereen daar heel veel groeten van ons!

   Like

 4. P ende J zegt:

  Beste V,P,Z achtergebleven in Salento,
  Wij onderweg: om 9.30 was er een bus naar Bogota van Armenia, die met vertraging vertrok om 10.00 uur. Een ruzie op de bus tussen een aantal passagiers en de chauffeur bezorgde ons nog een uur vertraging. Dan kwam er nog een regenvlaag, een horde trucks en vele haarspeldbochten bij waardoor we om 18.30 ’s avonds arriveerden in Bogota (afstand van 316 km). Er was wel wifi op de bus. Casa Platypus inderdaad heel aangenaam, zeer goede bedden en lekker ontbijt. We gaan nu ons transport naar Neiva, San Agustin regelen. Waar zitten jullie intussen?
  In elk geval tot volgende zaterdag! P ende J

  Like

 5. Rita Mol zegt:

  Beste Veerle, Berten en Zita,
  Jaja, truly the lucky ones!
  Heb pas zondag jullie belevenissen gelezen en zoals Roos schrijft, ook een beetje jaloers hé.
  Een hele dikke proficiat met jullie tweede spruit op komst, het zullen drukke tijden worden maar ook onvoorstelbaar leuk.
  Hopelijk heeft Veerle zo weinig mogelijk of nog liefst geen last van haar gezegende toestand.
  Uit jullie (plezante en to the point) schrijfsels en foto’s af te leiden is het zeer veel genieten, efkes een tentprobleem voor de kleine Zita, maar jullie zien heel veel mooie dingen, zowel natuur als cultuur. Die typische vissoep is nu niet direct mijn ding, vooral dat het oog ook wat moet hebben hé en voor de wijn ben je beter hier.
  Nu vrijdag is er Una Noche Latina met hapjes en lékkere wijn. Dat zullen jullie dus moeten missen.
  Dezen avond is het terug les na een weekje vakantie. Ik hou alles bij voor jullie maar peins dat het niet de bedoeling is jullie tijdens de reis te ambeteren met het gebruik van de imperfecto, de indefinido, de préterito perfecto en de pluscuamperfecto …
  Wie weet zullen jullie nog les nodig hebben na maanden Spaans taalbad

  Groetjes,
  Rita

  Like

  • Hallo Rita, lief dat je het Spaans voor ons bijhoudt. Eerlijk gezegd hebben we de imperfecto van de subjonctivo hier nog niet veel toegepast. Correctie, Bert wel natuurlijk, ik nog niet.
   Hier is het iedere nacht una noche latona, maar dan zonder hapjes en zonder (goede) wijn. Vermits Zita al vroeg in haar tentje ligt, moeten we zelf een beetje voor de sfeer zorgen.
   Heel veel groeten!
   Veerle

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s