The VIP-treatment in Honda … (door V)

289 km zouden we erover moeten doen om van Manizales terug in Bogota te geraken. In rechte lijn waarschijnlijk nog minder. Helaas is een rechte lijn hier in Colombia eerder uitzondering dan regel. De Andes is immers nooit ver weg en de weg naar Bogota zou ons 8 à 9u met de bus kosten. Iets wat voor zowel Z als haar ouders een beetje te veel van het goede is. Vandaar dat we een verplichte tussenstop inlasten zo ergens halverwege op de kaart, en dat was toevallig Honda.  We hadden er nog nooit van gehoord en de meeste reisgidsen achten het stadje zelfs geen vermelding waardig.  Maar wat blijkt … Honda is een prachtig pareltje waar bijna geen toeristen komen, met talloze koloniale huisjes met kleurrijke gevels, een gezellige overdekte markt en een heel charmante lokale bevolking.  Sommigen wagen het zelfs om het het 2de Cartagena te noemen.  Bovendien vonden we er een heerlijke posada, een oud koloniaal pand dat omgebouwd werd tot een hotel.  En het was daar dat we werkelijk konden genieten van een ware VIP-behandeling.  Zo erg zelfs dat we er ongemakkelijk van werden.  B kreeg prompt een walkie-talkie in de handen geduwd, voor het geval we iets nodig hadden en ze niet meteen in de buurt waren.  Tijdens een korte wandeling bleek bij terugkeer de buggy van Z helemaal schoongemaakt.  Drank en eten naar wens werden geserveerd aan het zwembad. En het beste van al, we waren helemaal alleen om van de luxe te genieten!  In kort: Honda was fantastisch, getuige volgende slide-show.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dit bericht werd geplaatst in Colombia en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op The VIP-treatment in Honda … (door V)

 1. Jan zegt:

  ik moet bij het zien van de fotootjes van Honda automatisch denken aan de film “Romancing the stone” met Kathleen Turner en Michael Douglas 🙂
  En ja “Vé in profiel ” …. ge kunt er niet neffe kijken.

  Like

 2. Roos zegt:

  Jullie hebben het daar wel getroffen precies…heel mooi…en Veerle, buikje groeit goed hé, bij de eerstvolgende Spaanse les zal ’t een metamorfose zijn!!!! Wanneer is de bevalling voorzien?
  Geniet maar verder van jullie reis en van jullie samenzijn en maak ons maar verder jaloers met de mooie verslagen en foto’s!!!! veel groetjes!!!

  Like

 3. Jean Paul Peters zegt:

  Waw…. een verblijf in Honda is niet van den hond!!!! Heerlijk om zulke plekjes te ontdekken. En wat grappig…. als je naar Veerle kijkt, dan is het meteen duidelijk, maar kijk naar de schaduw…. en buikje is bijna weg! Geniet maar met volle teugen (ook al weet ik dat jullie deze aanmoediging allicht helemaal niet nodig hebben)!

  Like

  • Inderdaad heerlijk om zo’n plekjes te ontdekken, vooral als ze niet echt gepland zijn. Genieten is hier een vanzelfsprekendheid. Nu terug in Bogota, weer in de drukte. P en J zitten op het vliegtuig naar huis en straks mogen we de tweede shift gaan afhalen op de luchthaven, wereldreizigsters Vera en en Miet.
   Groeten

   Like

 4. charlotte zegt:

  Wow, zalig lijkt het mij daar! Ik wil onmiddellijk ruilen :o) (wie niet) Hier zijn het de typische “maartse buien ” Dus je mist hier niets, hoor!
  En Veerle… ben blij dat ik het buikje eens kan zien! Je kan er idd niet meer naast kijken!
  Op 30/03 hebben we met de bureau een Paasontbijt, spijtig dat je nog niet terug zal zijn! Maar een ontbijt in Honda lijkt me net iets leuker dan een ontbijt op het tweede in de WTC :o)
  Geniet nog verder… wij genieten van jullie blog!
  x

  Like

  • Hé Charlotte, foto heb ik er speciaal voor jou bij gezet 🙂
   Veel plezier op het Paasontbijt. 30 maart is de dag dat we hier vertrekken, dus van een gezellig ontbijt in Honda zal geen sprake zijn. Oh ja, we zitten nu terug in Bogota en hier regent het ook (als dat een troost mag zijn).
   Heel veel groeten!

   Like

 5. Michel zegt:

  Jullie zijn wel duidelijk in een fijn hotel terechtgekomen. Een kleurrijk dorpke, goed weer.
  Een mooi schaduwbeeld van ronde V. Geen drukte ginderver, zo te zien.
  Maak er nog maar fijne dagen,weken, maanden van !

  Like

 6. Grietje zegt:

  Zijn de dames veilig geland in Bogota? We vernamen dat hun vlucht een noodlanding moest maken op de Azoren. Laten jullie iets weten?

  groetjes, Grietje en Jan

  Like

 7. Grietje zegt:

  Van Air France hebben we vernomen dat de wereldreizigsters een vlucht van de Azoren richting Bogota hebben genomen en daar ook geland zijn. Kunnen jullie meer duiding geven?
  Groetjes

  Like

 8. Nicole Roosen zegt:

  Dag Veerle,

  Goed om te horen dat Vera er dan toch geraakt is. Ik hoorde op de bestuursvergadering van Amicantus iets over een noodlanding…
  De foto’s zien er prachtig uit!!!
  Groetjes, ook aan de bezoekers,
  Nicole

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s