Oplossing prijsvraag

We waren aangenaam verrast. Er waren diverse juiste antwoorden, waarvoor dank. Het zijn dus inderdaad patacones, gefrituurde schijfjes bakbanaan. Hier worden ze met de massa geserveerd bij vis- of vleesgerechten. Met een frisse pint en wat guacamole erbij zijn ze best te pruimen. De snelste met het juiste antwoord was Roos, proficiat! Een pak originele Colombiaanse koffie wordt aan haar persoonlijk afgeleverd tijdens de volgende Spaanse les. Al de anderen zijn steeds welkom om bij ons thuis een kopje Colombiaanse koffie te komen drinken, met een Belgisch koekje.
Volgende keer gaan we het toch iets moeilijker maken …

Patacon met vis, hmmm

Dit bericht werd geplaatst in Colombia. Bookmark de permalink .

12 reacties op Oplossing prijsvraag

 1. Sabine zegt:

  hallo allemaal ! Geniet nog een beetje van de laatste vakantiedagen…en als het een troost mag zijn, in België is het volop lente met heel veel zon, bloesems, blauwe luchten…dat verzacht de pijn van de terugkeer misschien een beetje! En natuurlijk sta ik klaar om Veerle met open armen te ontvangen op het werk 😉

  Like

 2. Roos zegt:

  eindelijk Veerle en Bert, heb ik eens iets gewonnen, hahaha…en dan nog niet het minste…vanaan de bron, Colombiaanse koffie…ik heb gelijk gehad om er als de kippen bij te zijn om te antwoorden …Nog veel plezier daar, we genieten hier volop van de lente, voor binnenkort een goeie terugreis gewenst en vergeet mijne koffie nie hé, hahaha….

  Like

  • De koffie zit al klaar in onze valies. Misschien nemen we ook wat patacones mee, kan je eens proeven van wat je nu precies gewonnen hebt haha.
   Heel veel groeten en veel plezier morgen in de eerste Spaanse les van onze nieuwe Boliviaanse leerkracht!

   Like

 3. Michel zegt:

  Dag B &V en Z en de oma’s,
  Ja, het is hier al voor de moment zalig weer zoals Sabine schreef om 09.50. Dus jullie gazon ligt er mooi bij, Binnenkort gras afrijden, of breng een schaap mee.
  Jullie kasteel is nog steeds hetzelfde gebleven (van buiten toch). Nogmaals veel plezier daar allemaal ! Grtn,M²

  Like

 4. Lena Soete zegt:

  hoe kon ik nu,als eeuwige laatste,de eerste zijn?Maar ’t was toch juist hé.Je ziet dat je niet buiten Europa moet reizen om iets op te steken! Wie waren er nu de eersten:de Columbianen met hun banaantjes of de Tenerifos met hun voorliefde voor zoet,zoeter of soete? Dàt is misschien een moeilijker vraag!! Ons tuintje geurt naar de bloeiende hyacinten,de wilde appelaar aan de voordeur kleurt prachtig rose en de zonnezetels nemen weer de ereplaats in op ons terras!Dus,Vera,je zal ook thuis kunnen genieten (zeker tot einde van de week!) Het werk zal ook nog wel wat liggen wachten! Nu ik met de insuline gestart ben begin ik eindelijk ook wat “ronder” te draaien;het werd wel hoog tijd! Ik wens jullie allemaal een behouden thuiskomst,genen jetlag en niet téveel heimwee naar al het moois en leuks wat jullie beleefd en ondergaan hebben.Toi,toi,hasta la vista,in de Vlaanders of in de Limburg ! Lena.

  Like

  • Hallo Lena,
   zeggen ze niet, de laatsten zullen de eersten zijn. We zullen heel zeker wat Colombiaanse koffie bewaren voor als je eens op bezoek komt in Heusden of Opwijk. Wie het eerst was, geen idee. Ik heb alleszins de indruk dat de patacones van Tenerife een stuk lekkerder zijn dan die hier in Colombia. Misschien moeten we dat bij gelegenheid zelf maar eens gaan testen haha. Heerlijk dat het zo’n mooi weer is in België, hier in Bogota lage temperaturen en regen. Tja, een mens kan niet al hebben hè. De dames maken vandaag hun koffer en vertrekken straks naar huis. Blij dat de lente hen daar opwacht.
   Heel veel groeten en tot wederhoren!

   Like

 5. Rita Mol zegt:

  Dag Veerle, Berten en kleine Zita,
  Stilletjesaan komt er ook een einde aan jullie toch wel lange en zo te zien prima vakantie.
  Het heerlijke lenteweertje hier zal de overgang naar werk toch een beetje verzoeten, denk ik.
  Ik heb genoten van de leuke nieuwtjes en de plezante foto’s. Zeker dat modderbad is niet versmaden.
  De tocht van Berten met Zita op dat schabouwelijke bruggetje leek me toch wel een hachelijke onderneming…
  En Roos heeft de koffie gewonnen!
  Morgen hebben we les van ons nieuwe juf, geen Boliviaanse maar iemand van Ecuador, de genaamde ZOILA OCHOA. Benieuwd wat het wordt!
  Geniet nog een paar dagen en hopelijk wordt het een vlotte en niet te vermoeiende terugreis.
  Lieve groetjes,
  Rita

  Like

  • Roos zegt:

   Tja Rita, ik was mis, inderdaad Bert en Veerle, geen Boliviaanse juf maar een Ecuadoriaanse, Rita had het blijkbaar beter onthouden maar ’t was een beetje in dezelfde branche hé, haha….

   Like

   • Roos zegt:

    De les is ondertussen voorbij en goed verlopen, het is wel even wennen aan een nieuwe juf en een nieuwe manier van doen maar ’t is goed meegevallen!!! Veerle en Bert, ik wens jullie een goeie terugreis en een behouden thuiskomst!!!! En ter info, de eerste week nà het Paasverlof ben ik niet in de les, ik ben een week in Montpellier, ’t is maar dat mijn medestudenten mijne koffie nie afsnoepen hé, hahaha…veel groetjes en tot weldra in Aalst!!!!

    Like

   • We zijn benieuwd naar de nieuwe juf … En geen nood, de koffie is voorbehouden voor de winnaar en zal dan 2 weken na het Paasverlof persoonlijk aan jou worden afgeleverd. Veel plezier in Montpellier!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s