Hola, qué bolá(B)

 

thumb_IMG_4801_1024

 

Onze blog begon wat stoffig te worden door andere besognes allerhande maar nu we uiteindelijk de knoop hebben doorgehakt om half januari nog eens onze biezen te pakken naar de andere kant van de Oceaan werd het tijd om onze stek op het www wat nieuw leven in te blazen. Na lang palaveren onder de tuinparasol (met nachtverlichting) en menige fles rosé viel het verdict twee tegen nul (minderjarigen kregen geen stemrecht) in het voordeel van Cuba. Tropisch, relax, koloniale pracht, mooie natuur,  kleurrijk Spaans, excellente rum, goede medische infrastructuur voor het geval dat en de lokale afstanden zijn niet al te groot. Zei ik al dat de rum er excellent is? Ook de lokale mojito’s krijgen alom lof. Bovendien moet je de plek toch bezoeken voor -je weet wel wie- het loodje legt. (De natuur zal uiteindelijk toch voltrekken wat 638! Amerikaanse pogingen om hem te vermoorden niet vermochten) en alles er misschien gaat veranderen.

cuba globe
De wereldbol met Cuba

Deze trip wordt wel heel wat anders dan zomaar wat ongecoördineerd rondkuieren onder de palmbomen want rondhossen met twee minderjarigen en oma in ons kielzog stelt wel wat logistieke eisen. Maar we zijn geen groentjes. Z is al een paar keer meegevlogen over de grote plas en monsieur Leon heeft ook al wat reiservaring opgedaan op de achterbank richting La Douce, Italië en Spanje. Op dat vlak zal het dus wel los lopen. Zondagochtend zijn we ribbedebie met de hulp van Air Canada en een kort stopje in Montreal. Dus voorlopig terwijl de sneeuwvlokjes beginnen te vallen,  chao pescao, y a la vuelta picadillo!

lonelyCuba

Een mens kan nooit genoeg voorbereid zijn

Een mens kan nooit genoeg voorbereid zijn

Dit bericht werd geplaatst in Cuba 2016 en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op Hola, qué bolá(B)

 1. jean paul zegt:

  Hoi,

  wij komen naar Belgie vliegen op 16 januari en jullie vertrekken de volgende ochtend…. buen viaje
  hoe zit het met je boek? is het af? klaar? wordt het doorgelezen door enkelen?
  + een flauw mopje: Pourquoi Fidel porte des bretelles? Parcequ’il a le Cul Bas.
  Geniet er alle vijf met volle teugen van en… de groeten aan oma Vera!

  Like

  • Hallo Jean Paul,
   Veel plezier in België, wordt hier wel net heel fris. Het boek zit in de laatste rechte lijn (een hele lange lijn weliswaar), ik hoop tegen de zomer klaar te zijn. Een aantal mensen hebben al feedback gegeven, dus dat zou moeten goed komen.

   Like

 2. Ilse De Bondt zegt:

  Ik wens jullie alvast een fijne vakantie. Geniet er maar van. Zal mooie ervaring zijn. Ook voor de kids;

  Like

 3. Anne-Catherine zegt:

  Wauw! ‘k Sta hier al te popelen naar alle volgende nieuwsbrieven…..Grosses bises au club des cinq!

  Like

 4. Sabine zegt:

  amuseer jullie, lieve globetrotters ! ik kijk ook al uit naar jullie verhalen…vooral heel erg genieten met zijn allen en blaas maar een beetje warmte en zon richting thuisfront 🙂 !

  Like

 5. peggy zegt:

  veilig geland intussen? vele groetjes van P ende J

  Like

 6. Roos zegt:

  Wat een prachtige foto van jullie 4 ! Ideaal voor een Cubaanse reisbrochure!!
  Geniet ervan!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s