Weekje Wenen

I never knew the old Vienna before the war with its Strauss music, its glamour and easy charm. Constantinople suited me better.

Louter door een speling van het lot, we vonden onverwacht een lokale familie in het 17de bezirk (zo heet dat daar) die hun charmante optrek een weekje wilden ruilen met het onze, hebben we de herfsvakantie doorgebracht in Wenen. Geen spoor van Midge Ure of Ultravox  maar wel  veel Habsburgse bouwijver en grandeur, elegante lanen, verzorgde musea voor groot en klein, de 3de man in het reuzenrad, Klimt in het Belvedere, Hundertwasser zomaar op straat en elegante koffiehuizen met sacher en  menige andere tortes. De zoo en de trammetjes alsook het imperiale doolhof en de gigantische collectie Lego in ons optrekje vielen vooral in de smaak bij Z en L. Ze hebben toch niet geklaagd.

 

 

img_3432

Reuzenrad met zicht op de third man

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dit bericht werd geplaatst in Europa, Wenen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Weekje Wenen

 1. nadine zegt:

  weerom moooooieeeee foto’s en happy kids,

  Like

 2. Anne-Catherine en Stéphane zegt:

  Wenen is onze lievelingsstad; een paradijs voor eco-bio-gourmets, alle dagen iets te beleven, cultuur van de bovenste plank. Efficiënte dienst voor toerisme – ter plaatse en op hun website.
  Zeer nette, propere en vooral veilige stad. Prachtige parken, de Zoo is grandioos. Respectvolle en vriendelijke bediening in de winkels. And last but not least, mensen die fier zijn over hun lokale producten. Deze vind je trouwens terug op de kaart van de meeste restaurants….we can’t stop loving it! Wij zijn daar echt thuis. Geniet er met volle teugen van!

  Like

 3. Carolina Abadía zegt:

  Hola, hola

  Qué raro veros vestidos de invierno…. Veerle, las fotos siguen siendo preciosas, soy una fan tuya!!!

  Muchos besos y placer en Europa

  Carolina

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s