Cenotes en ijsjes

Na een nogal helse tocht, Delta annuleerde onze vlucht via Atlanta en plofte ons zonder enig excuus uren later op een vlucht van United Airlines via Houston naar Cancun,  zitten we nu wel heerlijk in Mexico. Al dat leed is gelukkig ook snel vergeten en Z en L waren superflink. Nu, mij zien ze voorlopig niet meer terug in Trumplandia met al hun ESTA, security, iriscans, bodyscans, vingerafdrukken en ga zo maar door.  Maar dit geheel terzijde. We zijn sinds gisteren in Valladolid en het is  volop regenseizoen, dus we waden hier dapper door een soort permanente sauna met temperaturen boven de dertig graden en 100% vochtigheid. Gelukkig vonden we wat afkoeling in de cenotos van Dzitnup. Voor de Maya’s was het de toegang tot de onderwereld, maar in werkelijkheid zijn het gewoon  zalige ondergrondse zwemparadijzen,  waar je kan dobberen tussen de visjes in kristalhelder water. De ijsjes zijn hier  van vooroorlogs formaat, dat is dus ook een meevaller voor Z en L. V liet zich vandaag een Mexicaanse massage welgevallen en ik bezocht de lokale barbier. Allemaal heel rustig en relax want we zijn nog steeds wat gejetlagd. Morgen nemen we het busje naar Celestun aan zee, hieronder nog wat eerste fotootjes.

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Family travel, Mexico - Belize -Guatemala. Bookmark de permalink .

4 reacties op Cenotes en ijsjes

 1. Anne-Catherine en Stéphane zegt:

  hahaha Trumplandia…..bon, nu dat jullie gescand zijn van top tot teen mogen jullie overal binnen en buiten…go for it!! Wij hebben alvast van die eerste fotootjes genoten. Ter info: ook hier weldra heel vochtig (met bakken uit de hemel) en voor komende week temperaturen rond 18°C.
  Leve de zomer en…f*ck global warming!

  Geliked door 1 persoon

 2. nadine zegt:

  wat een kleurrijke foto’s!!!en superijsjes, Giaaaant ones xxx

  Geliked door 1 persoon

 3. Oma zegt:

  Hier is het kwakkelweer, niets om jaloers te zijn! Natuurlijk geniet ik volop mee met junllie.

  Like

 4. Ooh “het manneke” voelt zich al goed thuis! Van ZIta Pil niets anders verwacht natuurlijk! 🙂 Veel liefs en genieten maar!! Lien,Jelle, Mille en Twanneke x

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s