Celestun

 

Xixim is zo’n heerlijke plek waar men nietsdoen tot kunst verheft. Het strand is leeg en eindeloos, alleen een occasionele vissersboot uit Celestun verstoort de stilte. Het zit hier vergeven van de leguanen, ze liggen lui naar de zon te knipperen op de paadjes tussen de cabañas en zoals Z ondervond zijn ze niet aaibaar. Ze heeft al haar vingers nog oma. De Caribische zee kabbelt postkaart-waardig in blauwgroen voor ons raam en ’s avonds komen hier zeeschildpadden hun eieren in het zand deponeren. Een echt paradijs, de eigenares kocht een gigantische lap grond naast het ecoreservaat van Celestun om zeker te zijn dat niemand hier ooit zou bouwen. Een wijs besluit. Het enige minpuntje was dat we met enige vertraging zijn aangekomen omdat onze buschauffeur nogal onhandig zijn zijspiegel tegen een elecriciteitspaal mikte bij het nemen van een bocht in de smalle straatjes van één of ander verloren gehucht. Gelukkig werd met Mexicaanse efficiëntie binnen het half uur een ander busje opgeduikeld richting paradijs.  Als we ooit van de aardbodem verdwijnen, veel kans dat je ons hier terugvindt. En ze hebben een bar met  ijskoud bier.

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Mexico - Belize -Guatemala. Bookmark de permalink .

2 reacties op Celestun

  1. Roos zegt:

    Wauw Veerle en Bert, dat lijkt me daar zààààlig! Ik lees hier weer met veel plezier jullie posts en droom er hier, bij het grijze, natte weer…een beetje mee weg 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Monique zegt:

    Lazy weg!! ziet er zo goed uit

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s