Palenque

img_3236

Voor een mens met hoogtevrees is het beklimmen van piramides een beproeving, de trapjes zijn notoir stijl en hoog. Maar in Palenque is het gelukt, met als beloning een magnifiek uitzicht over de oude site en eeuwige roem. Van de oude stenen ging het naar de beestjes. Aluxes Ecoparque in Palenque verzorgt en kweekt bedreigde dieren uit de regio. Ze herbebosten een imposant terrein in Palenque , aanvankelijk om de in het wild verdwenen geelvleugel-ara’s (guacamaya’s) te kweken en terug uit te zetten. Intussen zorgen ze ook voor manatees, kroko’s, jaguars en tientallen andere soorten. Doordat nagenoeg het hele regenwoud rond Palenque vakkundig is omgehakt om plaats te maken voor koeien en weidegrond is het grootste probleem dat er onvoldoende ongerept leefgebied is voor de lokale fauna om te overleven in het wild.  De babyboa constrictor die Z en L mochten vasthouden zal wel worden uitgezet, misschien lust hij wel een veekweker.

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Family travel, Mexico - Belize -Guatemala. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s