Beestenboel in Chiang Mai

 

Olifanten zijn mooie beesten en bovendien jammer genoeg heel erg bedreigd. Nadat Thailand een paar decennia geleden stopte met het  op grote schaal omhakken van het regenwoud, vielen heel veel tamme olifanten zonder werk. Het onderhouden van een exemplaar kost ongeveer 1000 dollar per maand en veel olifanten werden veroordeeld tot het opvoeren van kunstjes of rondzeulen met toeristen om geld in het laatje te brengen. Olifanten eten bijna 20 uur per dag en als ze de hele tijd met boomstammen of toeristen moeten rondzeulen hebben ze daarvoor te weinig tijd. Bovendien krijgen ze nekpijn van het gewicht in hun nek (en misschien hoofdpijn van het geklets). Gelukkig zijn hier meer en meer organisaties actief waar olifanten  min of meer gewoon kunnen doen waar ze zin in hebben (dat is meestal wat rondhangen in familieverband, veel bananen achter de kiezen steken en op tijd en stond een modderbad nemen). We zijn een half dagje gaan meelopen samen met een paar dozijn andere toeristen (Thailand is hééééél toeristisch en vrijwel overal druk) en het heeft wel wat om een olifant in bad te steken (het is gemakkelijker dan Zita en Leon in bad te krijgen). Sowieso is het indrukwekkend om die kolossen mee te maken zonder dierentuinhekje.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Family travel, Thailand. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s