Geluk zit soms in een propere onderbroek.

Onze vlucht naar Zurich had behoorlijk wat vertraging, het was dus een half mirakel dat we onze aansluiting naar Sao Paulo tijdig hebben gehaald, weliswaar mits een Olympisch spurtje richting gate. Met onze baggage bleken we helaas niet zoveel geluk te hebben, de valiezen bleven eenzaam achter in Zurich. Om diverse praktische redenen (geurhinder stond op 1) leek het Veerle een goed idee om toch minstens wat ondergoed en een t-shirt aan te schaffen in het locale shopping center, gelukkig op kosten van Swiss Air, of dat hebben ze ons toch beloofd. Enigszins vreemd was dat ze ons in het hotel om veiligheidsredenen ten stelligste afraadden ons te voet op straat te begeven, zelfs overdag en dat hoewel we hier toch in een vrij deftige buurt zitten, wel met een grote favela (Paraisopolis, what’s in a name) in de buurt. Of ze overdreven weten we nog steeds niet maar het is wel eigenaardig dat hier letterlijk niemand op straat loopt. Iedereen verplaatst zich per auto en verder zijn de straten leeg tot aan de horizon. Wat we zagen van Sao Paulo had iets apocalyptisch en bevreemdend. Geen kronkelende straatjes vol terasjes en leuke winkeltjes, alleen eindeloze rijen torenflats omgeven door hoge metalen hekken en bedelaars aan elk kruispunt. Maar het Catavento museum en de zoo waren dan weer wel leuk.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dit bericht werd geplaatst in Family travel. Bookmark de permalink .

2 reacties op Geluk zit soms in een propere onderbroek.

 1. jean paul zegt:

  Je beschrijving van de stad lijkt wel Science Fiction!!!! Hoe lang blijven jullie in de grootstad? Misschien moet Paulus nog eens van zijn paard gebliksemd worden zodat het roer omgegooid kan worden en dat de stad die naar hem genoemd werd weer menselijk, leefbaar wordt? Intussen is het genieten van de zoo, een museum, het zwembad….. ter voorbereiding van het serieuzere werk!
  Succes en… we kijken uit naar jullie boeiende belevenissen! Houd het wel veilig he!

  Geliked door 1 persoon

 2. Peggy Baten zegt:

  ga eens naar de Japanse wijk, die leek me wel veilig en sushi en sashimi all over 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s