Rillen in Brazilië

KKKoud

Een paar dagen geleden draaide de wind en waaide er een ijzige bries uit Antarctica over Brazilië. De temperaturen zakten hier tot een ijzige 16 graden. De Brazilianen in het hotel haalden meteen hun dikste jassen boven en de lokale jeugd liep met sjaals en mutsen over straat. Gelukkig duurde de winterprik maar even en hebben terug de voor dit seizoen normale  25-30 graden.

Trek uw plan in het Portugees voor beginners.

Het taalonderwijs is hier een complete ramp. Zelfs mensen die vaak met buitenlanders in contact komen spreken meestal geen woord Engels of Spaans. Zelfs een woord als ice cream doet tot complete wanhoop van onze minderjarigen geen belletje rinkelen. Gisteren stond ik aan de receptie  om te vragen hoeveel de laundry service kostte. De man achter de balie nam de telefoon en ik hoorde hem vragen of er iemand kon komen helpen want dat er een man stond die een vraag in het Engels stelde. Enfin, het is een goede motivatie om onze overlevingswoordenschat Portugees uit te breiden.  Iets zeggen lukt inmiddels wel, en als ze we ze niet begrijpen zeg ik si en Veerle Belgica. En een ijsje is uma sorvete, we komen er wel.

Oh ja, en we deden ook nog een uitstap naar de Gruta do Lago Azul.  Daar was het … koud.

 

Dit bericht werd geplaatst in Family travel. Bookmark de permalink .

3 reacties op Rillen in Brazilië

  1. Buurman zegt:

    Zo te zien wel leuk in de grotten en frisjes, hier in Belgenland nog lekker warm, vandaag een streepje regen. Eigenlijk het stof wat geblust. Veel plezier oner(t water!

    Geliked door 1 persoon

  2. miet haeldermans zegt:

    zo een klein visje als middageten,dat komt niet toe voor vier personen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s