Salvador en folklore

Voor een echt of vermeend mirakel kan je in Salvador de Bahia al sinds mensenheugenis terecht in de Igraja Nossa Senhora de Bonfim. Het systeem is even simpel als efficiënt, je formuleert drie wensen, bindt  met drie knoopjes een kleurig lintje rond je pols en wacht tot het er vanzelf weer afvalt. Wie de zaak probeert te bespoedigen door het ding zelf los te prutsen haalt zich onvermijdelijk een hemelse banvloek en eeuwige verdoemenis op de hals. Leon wenste zich 1000 bordjes calamares, Zita een huis vol aapjes en zowaar zitten we hier in Ouro Preto in een pension met tuin waar de penseelaapjes de bananen van ons balkonnetje jatten. Er zijn nog zekerheden.

 

Dit bericht werd geplaatst in Brazilië, Family travel. Bookmark de permalink .

Een reactie op Salvador en folklore

 1. Anne-Catherine en Stéphane zegt:

  Interessant! Ik vond een beetje meer uitleg over die bandjes: “C’est à Salvador, au Brésil que sont distribués les célèbres rubans de Bonfim, à l’église Nosso Senhor do Bonfim. Réputée pour ses miracles curatifs, les pratiquants déposaient une offrande à cette église en guise de reconnaissance de leur guérison. En retour, ils obtenaient des fitas, ces fameuses petites bandes de tissus en soie d’une longueur de 47 centimètres, la longueur du bras droit du Christ de cette église.”

  Kunt ge een paar zakken van die lintjes opsturen naar de Wetstraat 16….daar zijn ze nog druk bezig wensen te formuleren 😉

  Wensvolle groetjes
  Anne-Catherine

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s