Salvador de Bahia

Salvador de Bahia is zo’n iconische stad die net als Rio of New York allerhande beelden en gevoelens oproept ook al ben je er nooit geweest.  Clichés over caipirinha’s en schoon volk komen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Er hangt hier een nogal zwoel sfeertje met veel schaarsgekleed paraderend volk op straat in de avond-uurtjes en het lijkt er in het algemeen heel relax en sympathiek aan toe te gaan, hoewel de stad duidelijk ook zijn meer ongepolijste kantjes heeft.  Bovendien heeft Bahia een alleraardigst oud centrum (de Pelourinho) met esthetisch verkruimelende Portugese gevels en trendy winkeltjes en cafeetjes alom. Er wordt effectief Capoeira gedanst in het openbaar en de in reisgidsen uitentreuren herhaalde uitspraak dat dit de meest Afrikaanse stad in Latijns-Amerika is lijkt niet helemaal uit de lucht gegrepen. Zowaar een fijne plek en dat ze aan zee ligt heeft daar zeker mee te maken.
Om Bahia te verlaten hebben we een autootje gehuurd, de horrorverhalen op internet over zelf rijden in Brazilië even negerend. Zo moeilijk is het niet om hier zelf te sturen, bij groen en oranje licht mag je doorrijden, bij rood is stoppen een optie maar niet verplicht. Er zijn bumperklevers en rechtsinhalers zoals in België maar buiten de steden zijn de wegen eindeloos en op wat vrachtwagens na leeg en is het zalig om hier door de groene heuvels te snorren. Onze eerste halte was Lencois, daarover misschien later meer.

Dit bericht werd geplaatst in Brazilië, Family travel. Bookmark de permalink .

Een reactie op Salvador de Bahia

  1. Roos zegt:

    Na vandaag, na een maand, te zijn thuisgekomen van een prachtige reis door Denemarken heb ik alle verhalen van jullie eens rustig gelezen! Wat een prachtervaringen, voor jullie en de kinderen. Zoveel te ontdekken! Nog veel plezier gewenst!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s