Wanneer het regent in Rio …

I ❤️Rio (in the rain)

I ❤️Rio (in the rain)

Het regent al twee dagen pijpenstelen in Rio en de temperatuur zakte naar een kille 20 graden, een zandkasteel bouwen op Copacabana zat er dus niet meteen in.We hebben ons vertier dan maar noodgedwongen binnenshuis gezocht.

Dag 1 : (arme kinderen) een mooie tentoonstelling van Paul Klee in het Centro Cultural en vervolgens visjes bewonderen in het grootste aquarium van Latijns-Amerika.

Dag 2: (arme kinderen) het Museo de Arte met veel eerder moderne kunst en zeker de moeite waard, gevolgd door het Museo do Amanha, een heel origineel en vaak filosofisch concept over de aarde en onze plaats daarin in een nogal futuristisch gebouw van de hand van Calatrava. Heel erg knap uitgewerkt, visueel spectaculair en food for thought. Ter compensatie voor die overdaad aan grote cultuur en om oververhitting van de jonge hersentjes te voorkomen hebben we tevens op tijd en stond voorzien in een ijsje.

Verder logeren we hier in het huis van een gepensioneerde Roemeense architect- kunstenaar (hij tekende de unief van Rio) in de Bohemien-chique Santa Teresawijk en vond ik in de lokale super een weldadig aanbod Chileense en Argentijnse wijn. Laat het maar regenen, we kunnen er tegen. Saúde!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dit bericht werd geplaatst in Brazilië, Family travel. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s