About us

Wij zijn Veerle en Bert en we reizen heel graag. Niet helemaal toevallig kwamen we mekaar op reis tegen.

 Bert:

Reizen is een manier om te doen alsof je actief bezig bent terwijl je in se maar wat rondlummelt en rondkijkt hoe de anderen het doen. Maar het blijft interessant. De witte vlekken op de kaart zijn sinds lang ingekleurd maar op Hoehel maps de Amazone afgaan op de wijze van Bruce Parry zet nog steeds de verbeelding aan het werk.

Tot diepe inzichten heeft dat reizen nog niet geleid maar ik ken intussen wel een paar gezellige terrasjes van Puerto Viejo de Talamanca tot  Pnom Penh.

Todo pasa y todo queda, pero lo nuestro es pasar, pasar haciendo caminos, caminos sobre la mar.     (Antonio Machado)

Veerle: Travelpassion !

 

Cheers !

Cheers !

 

De Dalai Lama zei het al: “Ga één keer per jaar naar een plek waar je nooit eerder bent geweest.” En ik ben nu eenmaal niet de persoon om goede raad zomaar in de wind te slaan.

Ik ben Veerle, V’tje voor de vrienden, mama van 2, ambtenaar (jawel) in Brussel, multitasker in huis. Ik ben fan van lange hete baden in de winter en scrabble in de zomer. Ik heb een hekel aan kleren in de kast leggen en heb geen aanleg voor ramen wassen, maar maak dit goed met mijn onovertroffen organisatietalent (wat zich uit in het perfect vullen van valiezen en rugzakken en het maken van lijstjes). In een ander leven was ik misschien fotograaf geweest, nu blijft dit slechts een hobby. En verder zit reizen in mijn bloed. Als er iets is wat ik mijn kinderen wil meegeven, is het dat de wereld groter is dan je achtertuin.  (en dat je altijd je handen moet wassen voor het eten, doch dit geheel terzijde).

 

ZITA alias La Bobbellita

IMG_4340.JPG

zee is leuk

zee is leuk

 

Gaat graag op vakantie, bij voorkeur naar zee met of zonder vliegtuig, houdt van chocoladeijsjes, frietjes, zandkastelen,fietsen,  Sesamstraat en druifjes plukken in de tuin.  Ze maakte reeds de straten onveilig van Bogota tot Mexico en lijkt daar geen zichtbare schade door te hebben opgelopen.

LEON, alias monsieur Leon, alias het manneke 

Het manneke vertrekt nooit naar school zonder twee autootjes in zijn boekentas, zit graag in treinen, metro’s en vliegtuigen als hij aan het raampje mag zitten en het niet te lang duurt.  Hij houdt van frietjes, ballekes in tomatensaus, minions en Cars.  Hij vliegt al een paar jaar mee van Italië tot Cuba, als hij nu ook nog eens wist waar dat allemaal ligt.

Trammetjes in Lissabon zijn super!

9 reacties op About us

 1. Anne-Catherine zegt:

  tja, dan neem je een fietshelmpje mee hé! :))))
  Fijne intro van jullie beiden.
  Geniet nu lekker met z’n drieën van onze Lovely Planet!
  Dikke Edegemse knufs van AC en S

  Like

 2. liesbet zegt:

  Als ik me niet vergis heb ik de éérste vliegtuigvlucht mogen meemaken van Veerle.
  “Gelukkig” had de apotheker daar een goed middel voor (al denk ik niet dat Veerle zich nog veel van die vlucht kan herinneren… 😉
  Wat ik nog weet is dat we haar goed in het oog moesten houden want ze was zo ‘tam’ dat ze overal met de glimlach bleef staan. En haar eerste reactie toen we geland waren: “Zo erg is vliegen toch niet…”
  De terugvlucht gebeurde iets bewuster (en het enthousiasme over die vlucht was dus iets minder)

  Groot was onze verbazing toen Veerle aankondigde dat ze naar Mexico ging. Wist ze dat het iets langer op een vliegtuig zitten was dan Turkije?
  En het vervolg zie je hier…

  Veerle, Bert & Zita, nog veel reisplezier samen!
  Liesbet & co x

  Like

 3. joh&peg zegt:

  Misschien kunnen we via jullie nieuwe en hopelijk binnenkort populaire reiswebstek een oproep doen naar de meest doeltreffende of meest originele manieren om van vliegangst af te geraken (minstens tijdens de vlucht)? Absoluut niet uit eigenbelang hoor (maar ik heb er wel een fles goeie champagne voor over)!
  BTW, waarom heeft Z geen familienaam op haar paspoort? 🙂
  P & J

  Like

 4. sabien zegt:

  Hoi nichtje en Bert,
  Wat leuk dat we jullie reisverhalen zullen mogen mee beleven van op het thuisfront. Ik denk dat poppemietje het wel zal zien zitten en anders is er alvast een babysit-adres bij ons in Gent. Heel veel plezier…
  Groetjes Sabien xxx

  Like

 5. nadine zegt:

  dat vastzitten in een afgelegen bushokje net buiten San José na zonsondergang met geen clue hoe nu verder? …….hmmmmm…sounds familiar!!

  Like

 6. nadine zegt:

  …en toen we in ware commandostijl werden gevoerd naar San Juan del sur (Nicaragua) door een lid van de “Bandanagang” en wij achterdochtig dachten dat hij zonet signalen had gegeven aan andere gangbangers.
  …en toen we in Trinidad (Cuba) het bezoek hadden van die vleermuis gedurende enkele nachten
  ..en toen we aan vulcan arenal, serieuze toeren uithaalden met “mister bribe” om zo dicht mogelijk bij de vulkaan te geraken, tresspassing dangerzone signs
  …en toen….en toen…need I keep going?

  Like

 7. charlotte zegt:

  Hey,
  Hoe was jullie vlucht? Alles goed verlopen met Zita?
  Ik wacht vol ongeduld op jullie eerste berichtje :o)
  Geniet van jullie reis!!!
  Charlotte
  x

  Like

 8. Kristien zegt:

  Wat een leuke blog. Een plezier om te lezen en ook toffe foto’s. Ik ben fan :-).
  Geniet van een ongetwijfeld fantastische reis. Ik kan niet wachten om jullie avonturen te volgen.
  Groetjes
  juf Kristien

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s