Zeg drie keer snel na elkaar Juayua

El Salvador, Juayua, 7 maart 2009
El Salvador

We hebben net een paar daagjes doorgebracht in Santa Ana.De reisgids had het ons aangeprezen als heel mooi en koloniaal maar in onze ogen was het er redelijk sleazy en heel vuil. Vooral de regio markt-busstation was een grote vuilnisbelt.

We waren echter vooral gekomen voor de ruines van Joya De Ceren, het Pompei van de Americas,werelderfgoed,een door lava overspoelde Mayastad, bevroren in de tijd. 

En dat alles op amper anderhalf uur kippenbus van ons hotel. Wel, het was een grote scheet in een fles,drie overdekte hangars met een halve sauna en twee hutjes,op een half uurtje waren we rond. Het bijbehorend museum zou heel interessant zijn maar was dicht.

Nu niet getreurd, we zijn dan naar San Andres getufd, nog meer Mayatempels maar iets bescheidener dan die in Guatemala.
Je merkt hier ook dat het bijna verkiezingen zijn, veel affiches en dure speechen. Inmiddels zitten we in Juayua, doe geen moeite wij kunnen het ook niet uitspreken.En warempel is hier net het grote gastronomische weekend aan de gang met een heel marktplein vol eetstalletjes en grote live artiesten. Daar valt best mee te leven, als ze nu nog zouden leren niet al te vals te zingen.

Morgen gaan we hiken door het bos naar watervallen,lagunes en thermen met gids Manuel (niet die uit Barcelona).Een fijne bijdrage aan de lokale economie en bovendien heel goed voor onze lijn en conditie.

Op de planning staan nog enkele dagen Pacific. We kozen voor het tropische San Blas om ons te verdiepen in het ultieme niets-doen!

  vele groetjes

Volgende

Vorige

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s