Minas Gerais

 

De ondergrond van Minas Gerais zit vol halve en hele edelstenen. Agaat, amethist, toermalijn, kwarts, hematiet, obsidiaan en ga zo maar door. Ze slaan je er hier mee om de oren op elke straathoek en dat voor een paar luttele reals. Zita en Leon hebben geïnvesteerd in een indrukwekkende collectie, aangevuld met wat ze overal langs de weg vinden en dat slepen we nu de hele reis mee. De Portugezen kwamen hier evenwel vooral voor goud en zilver, de streek is bezaaid met verlaten goudmijnen . 10% van de opbrengst ging indertijd naar de kerk en 30% naar de Portugese kroon. Voor het graafwerk werden massaal slaven uit Afrika ingevoerd waarvan de meesten al na een paar jaar overleden.  Al die rijkdom heeft zich ook vertaald in een aantal perfect geconserveerde koloniale stadjes zoals Ouro Preto en Tiradentes. Veel koloniale schoonheid om in rond te dwalen maar toch een beetje met een onfrisse bijklank.

Dit bericht werd geplaatst in Brazilië, Family travel. Bookmark de permalink .

Een reactie op Minas Gerais

  1. Roos zegt:

    Mooi! Alhoewel de historische achtergrond inderdaad niet altijd even mooi is….

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s