Principat d’Andorra

Spanje_2016_181_fd2

 

Het lag te dichtbij om  links te laten liggen. Bovendien wilden we een extra landje op onze wereldkaart, al is het dan maar een zakdoek groot. Andorra dus, de bekende souvereine shopping mall midden in de bergen. Zo’n tax free staatje heeft onmiskenbaar zijn voordelen, de benzine is er spotgoedkoop, de koffietjes vooroorlogs geprijsd en is dat nu maar een gedacht, of was dat toiletpapier er echt zachter? Volgens de officiële statistieken zijn er 0 (nul) werklozen en de criminaliteitscijfers zijn bij de laagste ter wereld, je kan er dus onbevreesd met je zwart geld over straat lopen. We waren er op zondag, wat het voordeel had dat de gebruikelijke files achterwege bleven en het nadeel (V) voordeel (B) dat de meeste  winkels helaas gesloten waren, op een paar na. Nothing to declare bij de douane, op een paar taxvrije schoenen (voor B) na.

Dit bericht werd geplaatst in Europa, Noord-Spanje. Bookmark de permalink .

3 reacties op Principat d’Andorra

 1. nadine zegt:

  een proper land ook..no litter…

  Like

 2. peggy zegt:

  proper ja..maar weinig charme
  ofwel was ik er niet lang genoeg 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s