Droevig afscheid en aankomst in schuifjes (door B)

De twee onderste kenden de weg

Er is een tijd van komen en helaas een tijd van afscheid. P en J besloten terug te keren naar de heimat waar volgens de persberichten die ons ook hier bereiken heel veel interessante en belangrijke zaken gebeuren die wij graag nog een tijdje aan ons laten voorbijgaan. Liefst met een frisse Colombia Red op een terrasje terwijl de Caraïbische zeebries de temperatuur net onder de dertig graden houdt.

Echter niet te lang getreurd, inmiddels kwam er aflossing van de wacht in de vorm van Z’s oma Vera en Miet die ons een paar weken gezelschap gaan houden. De twee dames zijn niet zonder de nodige perikelen ter plekke geraakt. Hun Air France vlucht maakte een noodlanding op de Azoren wat uitgebreid in de pers kwam. Ook de lokale kranten berichtten uitgebreid, getuige volgend artikel uit de zoals altijd goed ingelichte gazet El Tiempo.

de gazet

bericht in El Tiempo

Mogelijk is uw Spaans ook wat roestig geworden met de jaren of beperkt het zich tot “dos cervezas por favor”, daarom hierbij een beknopte vertaling:

“Gisteren werden beelden vrijgegeven van de noodlanding van vlucht AF 422 op de Azoren toen die op weg was van Parijs naar Bogota. Opmerkelijk zijn de verklaringen van de dames Miet H en Vera C. Ze stellen sinds lang eens een paar dagen op de Azoren te hebben willen doorbrengen en zeer verheugd te zijn dat Air France nu een directe vlucht heeft. Ook over het hen door de maatschappij toegewezen hotel waren ze zeer tevreden. Op de beelden valt ook te zien hoe genaamde Miet H de cockpit betreed, een aantal knoppen indrukt, de piloot aan de oren trekt  en een stevige zwier aan de stuurknuppel geeft, naar eigen zeggen was ze  enkel op zoek naar de sigarettenaansteker. Verder onderzoek zal uitsluitsel moeten bieden.”

Morgen gaan we naar El Totumo, een moddervulkaan en reusachtig modderbad een eind buiten Cartagena. Dat zou een paar mooie foto’s moeten opleveren.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dit bericht werd geplaatst in Colombia. Bookmark de permalink .

7 reacties op Droevig afscheid en aankomst in schuifjes (door B)

 1. Jean Paul Peters zegt:

  Ik denk dat mijn Nederlands niet meer zo goed is maar ik dacht toch wat anders gelezen te hebben in het krantenartikel… Ik moet wel zeggen dat beide dames er zeer gelukkig uitzien, ondanks hun kleine tussenstop op de Azoren…. Lang zullen ze daar niet gebleven zijn want hun Portugees is minder vlot dan hun Spaans (heb ik uit goede bron vernomen). Doe alleszins heel veel groeten aan deze beide wereldreizigsters die ik volgende maand met plezier onder mijn vleugels zal nemen! Zeg hen maar dat ik onder mijn vleugels geen kraantje heb om de brandstof af te tappen, maar dat ik wel heel veel adressen heb waar er koffie kan geslurpt worden!
  Geniet nog maar ten volle van zoveel moois!

  Like

 2. Roos zegt:

  Hallo Veerle en Bert, terwijl jullie genieten van een precies eindeloos durende vakantie (haha) is ons land momenteel in rouw vanwege het zware busongeval in Zwitserland, een vreselijk drama waar de pers, eigenlijk de wereldpers, een vette kluif aan heeft…(soms wat overdreven hoor, maar ja zo kennen we de pers!!)…houden jullie je dus nog maar even weg van België want hier alleen droevig nieuws…
  Volgende week hebben we de laatste week les van Carolina, zij gaat één week voor Paasverlof in bevallingsverlof, jullie zullen haar dus niet meer zien…Veerle, mag ik jullie gezinsuitbreiding aan Carolina melden?Ik heb dat tot hiertoe niet gedaan omdat ik niet wist of je dat graag hebt maar ik denk niet dat iemand in de klas dat al weet, allé, da’s mijn vermoeden.
  Ik wens jullie nog verder een mooie reis samen met jullie reisgezelschap, geniet ook van het mooie weer alhoewel we ook niet mogen klagen want we hebben al een paar mooie, deugddoende lentedagjes achter de rug.
  Veel groetjes, Roos

  Like

  • Hallo Roos, om te tonen dat ik het verschil kende tussen ser en estar ben ik op mijn mondeling examen dan maar begonnen over mijn zwangerschap: “estoy embarazada” 😉 Carolina weet er dus al van en enkele zoals Rita ook. Het is dus geen geheim, je kan er trouwens tegenwoordig niet meer naast kijken. Veel plezier met de laatste les van Carolina, benieuwd wie we daar in de plaats gaan krijgen.
   Doe haar en de rest van de klas veel groeten.

   Like

   • Roos zegt:

    Haha Veerle, goed idee om op die manier je mondeling examen ‘af te haspelen’ !!!!! We krijgen een nieuwe native speaker van Bolivië (als ik het me goed weet te herinneren), Carolina sprak er toch met veel lof over dus moeten we ons geen zorgen maken zeker….

    Like

 3. joh&peg zegt:

  …en dat we voor die ‘bijna’ noodlottige vlucht nog toevallig zitten discuteren hebben over op welke breedtegraad en hoever in de Atlantische Oceaan de Azoren wel zouden liggen…misschien stond het toen al in de sterren geschreven dat die info jullie op een vrij accurate manier in de nabije toekomst zou bereiken.
  Wij zijn uiteraard stikjaloers dat jullie ginder nog steeds kunnen rondhangen terwijl wij alweer aan onzen bureau gekluisterd zijn…byebye freedom. We hebben ons gisteravond eens goed laten gaan in Ninja House, een nieuw Japans restaurant in Brussel dat het ‘à volonté’ principe hanteert…manman, we hebben genoeg sushi gegeten voor de komende paar jaren geloof ik. Zo een concept is niet echt aan ons besteed. Genieten jullie ginder nog maar wat van de lokale keuken (knipoog)! Groetjes aan iedereen en in het bijzonder aan Z’tje. P ende J

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s