Het drama van het scrabble-bord (door V uiteraard)

Elke reis zeul ik mijn scrabble mee. Omdat ik het nu eenmaal een leuk spel vind en ook een beetje omdat ik bijna altijd win van B.  Groot was dan ook mijn teleurstelling (ontreddering, wanhoop) toen ik na een lange rit vanuit Salento naar Manizales besefte dat het scrabble-bord eenzaam achtergebleven was in ons laatste hostal.  Ik moest en ik zou een nieuw scrabble-bord vinden en wel meteen. Dus tijdens ons bezoek aan het centrum van Manizales stond dit bovenaan ons “to do lijstje”.

Het eerste speelgoedstandje waar we stopten had geen gezelschapsspelletjes, maar wel veeeeeeel ballonnen. Tot groot plezier van Z.

Z kan niet kiezen, dus kozen wij voor haar …. de kleinste ballon

Vervolgens deden we zo wat alles speelgoedwinkels aan die er in heel Manizales te vinden waren.  Onze zoektocht was vruchtvol, edoch zonder resultaat.

Veel keuze, maar geen scrabble …

Close but no cigar

Laat ik ook even van de gelegenheid gebruik maken een paar kiekjes te tonen van Manizales zelf. De stad is gebouwd op een richel. Er zijn 2 grote straten en alles wat van daar uit vertrekt, gaat stijl de afgrond in. Geen ideale plek om te zijn tijdens een aardbeving dus … (en dat komt hier blijkbaar nogal regelmatig voor). Het centrum zal geen grote prijzen winnen qua schoonheid, maar er heerst wel een gezellige drukte.

Duitse kathedraal in Colombiaanse gothiek

Bolivar Condor, beetje akelig

We namen er ook de gloednieuwe kabelbaan.  Het bood ons een prachtig zicht (niet te zien op de foto helaas) over de stad en ook over de omliggende krotjes, al dan niet weggevaagd door een recente landslide.

Was heel hoog en heel gevaarlijk (volgens B)

Enfin, om terug bij de zaak te komen. Een scrabble vonden we niet. Daar moest ik me gewoon bij neerleggen. Maar ik zou V niet heten als ik niet met een oplossing op de proppen kwam.  Creatief knip- en plakwerk met twee A4’tjes, enkele potloodjes van Lufthansa en wat plakband, leverde het volgende resultaat op:

En hij is nog waterproof ook!

Was ik even blij dat de lettertjes zelf wel nog in onze bagage zaten ….

Dit bericht werd geplaatst in Colombia en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op Het drama van het scrabble-bord (door V uiteraard)

 1. Jan zegt:

  Creatief op verlof heet dat dan 🙂
  Even tussendoor melden dat Simon zijn punten heeft en hoewel er enkele negens bijzijn, zitten die allemaal in clusterpakketten en heeft hij van deze zittijd geen herexamens. Maar belangrijker zijn de paar 16 en 17 vakken die hij op de creatieve vakken wist te behalen. We zijn apetrots.
  Wouter had onderscheiding maar dat wist je misschien al wel.
  Nog kort melden dat Marleen alleen naar Cuenca gaat en ik het fort thuis zal rechthouden. Daartegenover moet ik volgende week tijdens mijn verjaardag alleen in Warsaw zitten op cursus 😦
  Nog veel plezier ginder ….Jan & Co

  Like

  • Ook dikke proficiat aan Simon. Aan creativiteit heeft hij niets tekort!
   Wanhoop niet, Warsaw is ook wel een beetje mooi … we zullen die avond eens aan jou denken en een lekkere jugo de maracuya drinken op …hoeveel lentes zijn het ook alweer 🙂
   In welke stad zal Marleen dan zitten? Cuenca is toch een provincie dachten we.
   Groeten,

   Like

 2. nadine zegt:

  Noemt men dat niet “serieuze zwangerschapsdementie”?
  Vé, wat een creativiteit met het waterproof- bord ;-)patentje op nemen?

  Like

  • Oh jee, zou dat inderdaad het begin kunnen zijn van zwangerschapsdementie? Ik zal maar goed lijstjes beginnen bijhouden zeker, anders komen we maar met de helft van onze bagage terug thuis 🙂

   Like

 3. sabien zegt:

  Heel goed gevonden Veerle. Je weet al wat vragen aan de Sint…Vele groetjes Sabien

  Like

 4. Jean Paul Peters zegt:

  Mij lijkt toch dat het beter was om B en Z mee te nemen en het scrabblebord vergeten. Indien het omgekeerd was denk ik niet dat B en Z vervangen konden worden met creatief plakwerk en ik vrees dat Z ook niet waterproof zou kunnen gemaakt worden! En….. win je nog steeds van B???

  Like

  • Over dat niet waterproof zijn van Z, ben ik nog niet zo zeker. Het is een echt waterkieken, we verblijven nu in hotel met zwembad (danke de heer, zeer welkom bij bakhete temperaturen) en ze is er niet uit weg te slaan. En ja …. B verliest nog steeds. Ik mag toch in 1 ding beter zijn hè 🙂

   Like

 5. Jan zegt:

  Marleen zal in Cuenca zijn (stad in Ecuador) http://nl.wikipedia.org/wiki/Cuenca_%28Ecuador%29
  Wat die lentes betreft …. hmmm 44 ondertussen bijna …

  Like

  • Aaaaaaah, we dachten de hele tijd dat je Cuenca in Colombia bedoelde, wat we al heel vreemd vonden. Cuenca in Ecuador makes much more sense, aangezien 3de grootste stad van het land én werelderfgoed. Wauw, tof hoor, jammer dat je niet mee kan en jammer dat wij geen 3 maanden onderweg zijn, want dan waren we er zeker gepasseerd!
   44 nog maar, zo piepjong (zegt Bert)

   Like

 6. P ende J zegt:

  Berten, volgende keer beter geen half werk afleveren hee…

  Like

 7. haeldermans miet zegt:

  hallo drietjes,
  over het woord erdooft zou ik nog een boompje opzetten,daar zal over twee dagen wel een uitleg over zijn.

  de valies mag bijna dicht geklapt.
  nog een halve dag kusjes uitdelen en dan !!!!!!!
  groetjes miet

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s