Flores,Tikal, Tayazal of toch gewoon Nutella

img_1978

 

Flores is een mooie plek om te blijven hangen, wat rond te struinen en ’s avonds met een pintje uit te kijken over het meer. Twee nachtjes was wat kort maar wie weet of de toekomst nog een bezoekje aan  Guatemala  in petto heeft. Tikal hebben we deze keer niet gezien, nog maar eens een paar uur bus leek wat te veel van het goede.  Dan maar bootje varen op het lago de Péten  en een bezoekje aan het oude Tayazal. Er blijft niet veel van over maar het idee dat de lokale bevolking nog twee eeuwen na de Spaanse verovering zijn onafhankelijkheid heeft kunnen behouden verdient wel respect. Misschien ontzagen de Spanjolen zich wel gewoon de klim naar boven in de hitte.

Ook over ander erfgoed hebben we inmiddels veel bijgeleerd. We kennen de prijs van een pot Nutella (large) in Mexicaanse peso’s, Belize dollars (16,95, de afzetters in de Chinese supermarkt) en Guatemalteekse quetzals. Want op culinair vlak zijn Z en L geen avontuurlijke jonge helden. Ze halen met veel dédain hun neus op voor het rijke assortiment, chilaquilas, tostones, burritos, fajita’s en alles wat groente is. Gelukkig is er nog Bimbobrood (een sponsachtig soort isolatieschuim) met choco  om hen te redden van de hongerdood. En ijsjes voor de vitamientjes.

 

Dit bericht werd geplaatst in Family travel, Mexico - Belize -Guatemala. Bookmark de permalink .

Een reactie op Flores,Tikal, Tayazal of toch gewoon Nutella

  1. Jean Paul zegt:

    voor Darvin staat hier ook een pot Nutella… van Maleisische oorsprong. Als die leeg is mag het ook Nutella van hier zijn. Gelukkig eet hij WEL allerhande groenten en fruit ook al bestaat zijn ontbijt uit variaties binnen het Muesligamma overgoten met fruityoughourt! Is de hoop op de vergankelijkheid van een Nutellamanie nu ingestort?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s