Mexicaans lijstje nr. 1 (door B en V)

Af en toe lopen de dingen niet helemaal zoals we ze graag hebben. Vandaar dat we een lijstje opstelden met enkele kleine of minder grote ongemakken.

1. Arme B werd als het ware levend opgegeten door een hele horde muskieten waarvan we hopen dat er geen enkel met dengue besmet is. Geen insectenrepellent mocht baten. Bij 200 zijn we gestopt met tellen. (klik op foto om te vergroten)

Bert favoriet hapje voor muggen in San Blas

2. Ons hotel in Uruapan werd als Suite verkocht, maar bleek een omgebouwd kippenhok te zijn, waar de badkamer zo klein was dat je je knieën achter je oren moest steken om op de wc-bril te kunnen zitten.

Piepkleine badkamer in Lazaro Cardenas Suite

3. Soms heb je zin in een stevig ontbijt om de dag goed te beginnen en neem je een risico door een lokale lekkernij te bestellen.

B niet blij met zijn huevos divorciados

4. In San Blas heeft B enkele keren vakkundig een kakkerlak in onze badkamer gevangen (met als handige attributen een zeepdoosje en een pocket van Tom Clancy).

Kakkerlak wordt losgelaten in vrije natuur

5. V moet in december een examen “Selfmanagement” afleggen en om één of andere vreemde reden besloot zij haar cursus mee te nemen op reis met het idee dat studeren in een tropische achtergrond haar vlot zou afgaan. Zij geraakte tot pagina 18 …

Selfmanagement = zelfpijniging

6. Neem nooit je mooiste garderobe mee op reis want vreemd genoeg komen je t-shirts altijd 3 maten kleiner en 2 tinten grijzer van de lavanderia.

Niet krimpvrij

7. In de tropen kan je je verwachten aan allerlei exotische fauna en flora. Dat is trouwens één van de redenen om naar daar te trekken. Echter sommige exemplaren worden niet geduld. Zoals daar was de vreemdsoortige spin in onze boven reeds vermelde suite in Uruapan. Ze moest er dan ook aan geloven (dankzij zij één welgemikte klap met een schoenmaatje 42). Dient gezegd dat V nog nooit zo snel heeft ingepakt.

Spin is niet meer, God beware zijn ziel.

8. Mexicanen houden van feestvieren. Waarom ook niet, ze hebben overschot aan gelijk. Helaas konden wij hun uitbundigheid soms maar met mate appreciëren, zeker wanneer het feesten doorgaat tot in de late uurtjes en gepaard gaat met veel nachtelijk geweld (lees 3 verschillende muziekbandjes die tegen elkaar op om ter valst de luidste carnavalmuziek produceren en, wat veel erger was, het afschieten van knallende rotjes en vuurwerk vooral om de boze geesten te verdrijven, maar zeer effectief om baby’s ’s nachts de stuipen op het lijf te jagen).

9. Z die na een lange zoektocht op de Mexicaanse mercado en na anderhalf uur kokkerellen in een vreemde keuken in eerste instantie een heel vies gezicht trekt en bij wat aandringen heel de buurt bij elkaar schreeuwt (het waren thans lekkere patatjes met bloemkool op grootmoeders wijze).

Fase 1: complete desinteresse

Fase 2: neen, ik wil geen patatjes eten!

Fase 3: Help, kinderrechtencommissaris gevraagd!

10. Er is geen nummer 10. Mexico is ondanks bovenstaande gewoonweg super!

Vorige

Volgende

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s