San Ignacio en Xunantunich

 

De oude Maya’s kenden iets van onroerend goed. Indrukwekkend wat hun ambachtslui en werkvolk hier neerpootten in de jungle, terwijl de elite  slurpte van chocoladedrankjes. Niet te geloven bijna dat ze dat allemaal bouwden zonder wiel of lastdieren en enkel met stenen en houten gereedschap. De foto’s zijn van Xunantunich bij San Ignacio in Belize maar er zijn hier tientallen dergelijke steden te vinden en er worden er nog steeds nieuwe ontdekt in de jungle.  In San Ignacio bevindt zich ook het Iguana Conservation Project.  De beestjes en hun eieren belanden helaas al te vaak in de kookpot en worden schaars. Hier worden leguanen gekweekt om ze daarna vrij te laten. Ze zien er vervaarlijk uit maar ze knabbelen alleen maar blaadjes. En heel soms een kindervingertje.

 

Dit bericht werd geplaatst in Family travel, Mexico - Belize -Guatemala. Bookmark de permalink .

6 reacties op San Ignacio en Xunantunich

 1. Jean Paul zegt:

  Laatste ker dat ik die beestjes zag was in het Wild Life Park van Izmir….. Wat hier WEL vrij rondloopt (allez, lopen is een groot woord, eerder langzaam kruipt) zijn kameleons. Ik heb ze vroeger nooit gezien maar sinds vorig jaar al enkele keren.
  Gisterenavond op Canvas een documentaire over Kunst in Spanje in de 16de en de 17de E, gemaakt met de geplunderde rijdkdom uit Zuid Amerika. Boeiend maar ook degoutant als je weet hoe ze voor hun rijkdom aan “fondswerving” gedaan hebben.

  Geliked door 1 persoon

  • We waren gisteren in Tayazal, pas veroverd in 1695. Verder hebben de Spanjaarden hier alles geroofd en vernield
   op gigantische schaal. Allemaal in naam van koning en kerk. We wisten niet dat je in Turkije kameleons vindt. Vreemde beestjes zijn dat.

   Like

 2. Anne-Catherine en Stéphane zegt:

  Moedige Leon. Hopelijk niet teveel last gehad van die ongemanicuurde groene schoonheid. Ik las zonet dat lange mouwen aangewezen zijn door het groot aantal muggen en de lange scherpe nagels van de iguanas.

  Geliked door 1 persoon

 3. Roos zegt:

  Amaai, chapeau voor Leon! Ik zie doodgraag dieren maar zoiets moet je nu toch niet direct in mijn handen geven, hahahaha….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s